ART PREPORUKA

VIDEO: Ivana Popović-Martinović predstavila pjesmu ,,Iluzija”

Screenshot

Crnogorska muzičarka Ivana Popović-Martinović objavila je danas pjesmu ,,Iluzija”.
Ističe da numera govori o rastanku, gubitku, ali i pomirenju i opraštanju.
– Ovdje je, takođe, riječ o putu ka pročišćenju. Saznanje ka kojem nas vodi iluzija, da je sve prolazno, podložno transformaciji, čini nas na neki način oslobođenim. Ono što ljudsku dušu liječi upravo jeste otrježnjenje, pročišćenje, opraštanje i pomirenje, a, iznad svega, ljubav – kaže Popović-Martinović.
U iluzijama, dodaje ona, kreiramo, mijenjamo, odlučujemo polusvjesno, činimo ponekad i najbolje i najgore.
– Iluzije nas pokreću, a naša podsvijest zapravo uvijek ima nešto da nam kaže. Kroz polusvjestan doživljaj jakih emocija, u stanju smo da dotaknemo genijalne ideje, da uđemo u dušu, u srce i da gledamo sopstvenim očima kako se podsvijest prikazuje u raznim oblicima i pruža nam nevjerovatne mogućnosti da doživimo, preživimo najteža stanja, ali i da doživimo najbolje stvari – objašnjava Popović-Martinović.
Ona je mišljenja da je život umjetnika upravo baziran na čestom proživljavanju iluzija.
– Njihov karakter mora biti jak i spreman na udarce. Ali i na mogućnosti da ih kreiraju, zadaju i da istima manipulišu, da nam serviraju razne svjetove i stalno ispituju koliko možemo da podnesemo – smatra Popović-Martinović.
Muziku za pjesmu ,,Iluzija” komponovao je Asim Sarvan, tekst napisala Ivana Popović-Martinović, aranžman je radio Aleksandar Saša Gajić, dok je za master bio zadužen Vladan Popović Pop.

U ovom, kako ističe Popović-Martinović, najzahtjevnijem svom projektu do sada, režiju potpisuje Atomic Production, direktor fotografije je Ivan Čojbašić, snimatelj/šarfer/kolor produkcija Pavle Vujović, gafer Boris Vuković, rasvetljivač Bojan Perović, set dizajn je radila Jelena Ivančević, koordinator produkcije bio Pavle Korać, a montažer Stefan Radović.

Autorka koncepta i kreativni producent je Ivana Popović-Martinović.

Za koreografiju i performans u spotu bila je zadužena Nada Vukčević. Igraju Nada Vukčević i Ognjen Rašović.

Prelijepi kostimi djelo su Marine Banović i njenog tima.

 


B.R.

kud duga