SLAJDER SPORT

NEĐELJKO MRVALJEVIĆ, NAJSTARIJI NAVIJAČ ,,PLAVO-BIJELIH”: ,,Budućnost” je klub koji nosim u srcu

Nedavno odigrana utakmica između ,,Budućnosti Voli” i ,,Partizana” posebno će ostati upamćena po iznenađenju priređenom Neđeljku Mrvaljeviću, najstarijem navijaču plavo-bijelih, koji je tog dana napunio 90 godina. Predsjednik KK ,,Budućnost Voli”, Dragan Bokan uručio je Mrvaljeviću šal i dres s brojem 90, a cijela ,,Morača” uključujući igrače i stručni štab oba kluba aplauzom je ukazala poštovanje Mrvaljeviću.

U razgovoru za MNE magazin, Mrvaljević kaže da je radostan i posebno zahvalan stručnom štabu ,,Budućnost Volija” što su prepoznali u njemu navijača kojem je ovaj klub velika sportska ljubav, jer donosi radost ne samo navijačima iz Podgorice, već i cijele Crne Gore.

– Kada sam vidio da mi Dragan Bokan uručuje dres s brojem mojih godina, 90, mojoj sreći nije bilo kraja. Nakon toga, vidjevši da mi prilazi živa košarkaška legenda, Željko Obradović, dok me stručni štab, igrači oba kluba i mnogobrojna publika gromoglasnim aplauzom pozdravljaju, svašta mi je prolazilo kroz glavu… Da li je moguće da sam to dočekao, da li sam zaslužio sve to… Svima njima moja maksimalna zahvalnost – priča on.

Mrvaljević je objasnio šta za njega predstavlja ,,Budućnost”.

– ,,Budućnost” je klub koji nosim u srcu. Radujem se svakom njihovom uspjehu i neizmjerno sam ponosan na to što sam navijač jednog ovakvog kluba – ističe on.

Kako je kazao, najdraža titula mu je ona iz 2018. godine, kada je ,,Budućnost” osvojila ABA ligu.

– Time su se plasirali u Evroligu. Zato je ta utakmica moje najveće zadovoljstvo. U tom susretu su savladali ,,Crvenu zvezdu”, velikog sportskog rivala, sa mnogo većim budžetom od onog koji je imala ,,Budućnost Voli”. Siguran sam da su tom pobjedom obradovali cijelu Crnu Goru i da je ta utakmica svima ostala u jako lijepom sjećanju – dodaje Mrvaljević.

Na pitanje koji mu najdraži trener, Mrvaljević odgovara:

– Morao bih to pitanje podijeliti na crnogorskog trenera i regionalnog trenera. Kada je o crnogorskim trenerima riječ, to je svakako Dejan Radonjić, koji je tokom svoje trenerske karijere mnogo dao ,,Budućnosti”. Što se trenera van Crne Gore tiče, to je, bez konkurencije, najveći trener svih vremena, Željko Obradović – poručio je on.

Jednog bivšeg igrača ,,Budućnost Volija” Mrvaljević posebno ističe.

– Kao najdražeg igrača bih izdvojio Nikolu Ivanovića, koji je puno dao i klubu i reprezentaciji Crne Gore – kaže on.

Najdraža sjećanja iz ,,Morače” opet vezuje za osvajanje ABA lige 2018. godine.

– Takođe, uživam kada navijači dočekuju trenerske ili igračke legende iz drugih timova. Ipak, biću iskren i reći da će mi, poslije onoga što sam nedavno doživio u „Morači“, to ipak ostati najdraže sjećanje – objasnio je Mrvaljević.

Najstariji navijač plavo-bijelih kaže da svako vrijeme donosi druge ljude i drugačije stilove navijanja, a njemu je srce puno kada je navijanje korektno, uz poštovanje i svojih i tuđih igrača i trenera – dodao je on.

,,Budućnost Voli” za nekoliko dana počinje borbu u plej-ofu ABA lige, u četvrtfinalnim mečevima sastaće se sa ,,Zadrom”, a Mrvaljević se nada da se uspjeh iz 2018. može ponoviti.

– Da budem iskren, nadam se tom velikom uspjehu, jer su ovi igrači i stručni štab to zaslužili svojiim velikim zalaganjem. Imaće veliku konkurenciju u ,,Crvenoj zvezdi” i ,,Partizanu”, u koje je ove godine uloženo mnogo više novca nego u ,,Budućnost” i koji imaju mnogo veće budžete. Na kraju, želio bih da se zahvalim gospodinu Draganu Bokanu, predsjedniku kluba, koji mi je omogućio da doživim ove nezaboravne trenutke – zaključio je Mrvaljević.

Nikolina Petrović