PREPORUKA SPORT

OBRADOVIĆ: Atmosfera u ,,Morači” primjer koji svi treba da slijedimo

Košarkaši Partizana savladali su večeras Budućnost u ,,Morači” 89:83 u 25. kolu ABA lige i time osigurali drugo mjesto na tabeli i prednost domaćeg terena pred plej-of.

Željka Obradovića podgorička publika dočekala je aplauzom, a nakon meča, obraćanje medijima je započeo pohvalama na račun atmosfere u ,,Morači”.

– Bila je izuzetno lijepa utakmica u izvanrednoj atmosferi. To je ono što i mi u Beogradu pokušavamo da im vratimo svaki put kada dođu i to je primjer fer-pleja. Meč je bio na zavidnom nivou što se tiče fer-pleja, a odlučen je u zadnjih nekoliko posjeda. Posljednja dva napada smo odigrali dobro, objektivno ključna je bila trojka Ledeja, a onda smo odigrali i dobru odbranu. Detalji su odlučili utakmicu – poručio je.

Obradović ističe da utakmice Budućnosti i Partizana treću sezonu, otkako je on trener, uvijek proteknu u korektnoj atmosferi, i u Beogradu i u Podgorici.

– Nisam vidio nikakav problem, ponavljam još jednom hvala svima iz Budućnosti na organizaciji i gostoprimstvu, ali i ljudima koji su bili u dvorani. Ovo je primjer koji bi svi trebalo da slijedimo. Uvijek ponavljam da sam za fer-plej, da se igrači prije svega i mi koji smo u sporednim ulogama osjećamo ugodno u svakoj dvorani – poručio je.

Kazao je i da je pojedinim igračima za sjutra ujutru zakazao trening odmah nakon dolaska u Beograd.

– Recept za pobjede je da njih trojica budu kakvi smo navikli, ali i da ostali budu na potrebnom nivou. Protiv Olimpijakosa je učinak svih igrača sa klupe bio tri poena, jasno je da ne može da se igra sa pet igrača. Trebalo bi da shvate da košarka nije samo da daš koš, ima mnogo segmenata u kojima mogu da pomognu da ekipa izgleda dobro – zaključio je.

N.P.