DRUŠTVO PREPORUKA

NPCG: NP Biogradska gora od subote otvoren za posjetioce

Foto: NPCG

Nacionalni park Biogradska gora od subote, 30. marta biće otvoren za posjetioce, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Posjetioci će moći da uživaju u šetnji edukativnom stazom oko Biogradskog jezera i saznaju više o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta u Centru za posjetioce i kupe autentične suvenire u suvenirnici.

– Vožnja čamcima i kajacima biće organizovana u skladu sa vremenskim prilikama. Mole se svi posjetioci da pažljivo planiraju svoj boravak u parku i strogo se pridržavaju pravila unutrašnjeg reda i koriste samo označene staze. S obzirom na to da se park otvara ranije zbog povoljnih vremenskih uslova, apelujemo na dodatnu opreznost. Imajući u uvidu da je rano proljeće moguće da je teren u određenim djelovima parka klizav. Vaša sigurnost je naš prioritet, stoga molimo da pratite upute i savjete za bezbjedno istraživanje parka – piše u saopštenju NPCG-a.

Cijena dnevne ulaznice u NP Biogradska gora iznosi četiri eura po osobi, dok djeca do 15 godina i osobe sa invaliditetom ne plaćaju naknadu za ulaz u nacionalne parkove.

– Godišnja ulaznica za svih pet nacionalnih parkova dostupna je po cijeni od 13,50 eura i podrazumijeva neograničen broj posjeta tokom kalendarske godine. Posjetioci je mogu kupiti na kontrolno – naplatnim punktovima na ulazu u parkove, Upravi JPNPCG u Podgorici, kao i online na sajtu www.nparkovi.me – navodi se u saopštenju NPCG-a.