PREPORUKA SPORT

RUKOMET: Popović odabrala ,,lavice” za april, ključan za operaciju ,,Pariz”

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Izabranice selektorke Bojane Popović okupiće se u ponedjeljak, a u srijedu u Rizeu i nedjelju u Podgorici očekuju ih dueli protiv Turske, odnosno Bugarske na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u novembru i decembru u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, saopšteno je iz PR službe Rukometnog saveza Crne Gore.

Ti dueli su uvertira za najveći izazov – kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji ih očekuje od 11. do 14. aprila u njemačkom Ulmu.

Sa dvije pobjede protiv Srbije, naša reprezentacija praktično je osigurala prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, pa će duele protiv Turske i Bugarske, pokušati da iskoristi za uigravanje za veliki izazov u Ulmu, gdje će domaćin Njemačka, Slovenija i Paragvaj, biti rivali u borbi za dvije pozicije koje vode na Olimpijske igre u Parizu.

U odnosu na posljednju EHF sedmicu i duele protiv Srbije u martu, selektorka Bojana Popović ne može da računa na pivotkinju Ivanu Godeč koja je povrijeđena, a na spisku je ponovo povremena reprezentativka Nikolina Vukčević.

U nacionalni tim nakon oporavka od povrede vraća se Andrijana Popović.

Spisak igračica za utakmice protiv Turske i Bugarske

Foto: RSCG

Golmanke

Marina Rajčić

Armel Atingre

Anastasija Babović

Krila

Ivona Pavićević

Dijana Mugoša

Anastasija Marsenić

Nina Bulatović

Nađa Kadović

Bekovi

Itana Grbić

Matea Pletikosić

Jelena Despotović

Tanja Ivanović

Jelena Vukčević

Nada Ćorović

Ilda Kepić

Đurđina Malović

Nikolina Marković

Pivoti

Tatjana Brnović

Nikolina Vukčević

Bobana Klikovac

Andrijana Popović