DRUŠTVO PREPORUKA

HRVATSKA: Otac upao u školu i udario nastavnika jer je njegovoj kćerki oduzeo telefon

Foto: Shutterstock

U jednoj osnovnoj školi u Trogiru u Hrvatskoj dogodio se težak incident kada je u učionicu tokom časa upao jedan roditelj i šakom udario nastavnika u glavu. Razlog napada je, navodno, to što je profesor kćerki napadača oduzeo mobilni telefon.

– Oko 12:15 sati primili smo dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. Policijski službenici su po primljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhapšen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio ljekarsku pomoćn – rekli su za N1 u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Zorana Bakula, direktorka osnovne škole Majstora Radovana potvrdila je da se incident desio.

– Istina je da je roditelj ušao u školu tokom nastave i u učionicu, te nasrnuo na profesora. S obzirom da je u toku policijsko postupanje, ne bih htjela da ulazim u detalje incidenta – rekla je direktorka.

– Lično bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama, te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i zaposlenih. U školu može doći svako, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kada se nešto dogodi – dodala je Bakula.

Ona je pitala da li se došlo do tačke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebalo da ima obezbjeđenje na vratima.

Izvor: N1 Zagreb