ART PREPORUKA

PODGORICA: Rajo Simonović proslavio 20 godina karijere u Hard Rock Cafe-u

Crnogorski muzičar Rajo Simonović proslavio je večeras u Podgorici dvadeset godina karijere.

Brojne kolege i prijatelji okupili su se u Hard Rock Cafe-u kako bi zajedno sa njim obilježili jubilej.

Organizator i moderator događaja bio je Nenad Gogić. On je podsjetio na značajne trenutke iz karijere Raja Simonovića.

– Dvije decenije konstantnog rada ne mogu stati u ovo kratko obraćanje. Podijeliću sa vama neke od ključnih momenata iz dosadašnjeg stvaralaštva mladog Simonovića. Interesovanje rođenog Podgoričanina za muziku krenulo je s osam godina. Između ostalog jer dolazi iz porodice u kojoj je muzika dio profesionalne svakodnevnice, a njegovanje muzičke kulturne baštine imperativ. Potvrdu za to što je muziku izabrao za svoj životni poziv dobio je već sa 13 godina, osvajanjem prvog mjesta, zvaničnog priznanja na Festivalu kulturno – umjetničkog stvaralaštva opštine Podgorica. Muzički put krči učestvovanjem, pobjedama i nagradama na ,,Karaoke” takmičenju 2005. godine, zatim ,,Prvi glas opštine Danilovgrad”, na muzičkom festivalu ,,Cetinje fest” od 2007. do 2010. godine gdje najprije dobija nagradu kao najmlađi izvođač, a zatim i nagradu za najbolji scenski nastup kada se predstavio publici s duetskom pjesmom sa svojom majkom Lidijom – kazao je Gogić.

Rajo svoj umjetnički put nastavlja učešćem na festivalu ,,Sunčane skale” 2015. godine kada se publici predstavio s pjesmom ,,Prokleto muško”. Nakon ovoga, ređaju se nastupi i u regionu.

– Jesen 2015./2016. predstavlja jednu od prekretnica kada je njegova muzička karijera u pitanju, učešće na Pinkovim zvijezdama, prolazi do finala, ne samo odabirom pjesama već i zbog komentara na račun specifičnog šarma koji je svojstven Crnogorcima. Zahtjevi i očekivanja publike su sve veća pa 2017. predstavlja dvije autorske pjesme ,,Vrela kao jul” i ,,Gdje si sad”. Čini se da je kruna svakog muzičara objavljivanje albuma prvijenca, što on čini 2018. godine kada objavljuje album s 11 pjesama i bio je među pet najprodavanijih albuma te godine. Angažman nastavlja učešćem na festivalu ,,Stare note, novi zvuci”. Nastavio je dalje s nastupima i gradi prepoznatljiv imidž na brojnim svirkama, proslavama i svuda gdje su ljudi željni dobre atmosfere i nezaboravnog provoda. Za njega je bila najznačajnija 2023. godina kada potpisuje ugovor s Grand produkcijom i priprema pjesmu ,,Uspomene lude” čijoj zvaničnoj promociji i vi večeras prisustvujete – kazao je Gogić.

This slideshow requires JavaScript.

Gogić je podsjetio i na humanitarni rad Simonovića, koji je mnogo puta zajedno sa kolegama organizovao koncerte za one ,,kojima i pola sata pažnje znači mnogo”.

Svima koji su došli da obilježe ovako značajan jubilej i pruže podršku za dalji rad zahvalio se Rajo Simonović kratkim obraćanjem.

– Hvala što ste došli u ovolikom broju da podržite mene, prije svega kao čovjeka, prijatelja, saradnika, kolegu i mojih 20 godina karijere. Potičem iz muzičke porodice. Dugujem veliku zahvalnost mom ocu Mišku uz kojeg sam naučio prve note i tonove i na harmonici i mojoj majki, kao i mojoj užoj porodici. Hvala vam svima – poručio je on.

Prije nego je prikazan spot za novu pjesmu ,,Uspomene lude”, Simonović je istakao da mu je uvijek bila želja da kada bude slavio 20 godina karijere okupi što veći broj kolega iz cijele Crne Gore.

Predstavnik Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić uručio je plaketu Raju Simonoviću povodom jubileja.

– Prije svega želim da kažem da smo jako ponosni na našeg kolegu Raja Simonovića. Dvadeset godina karijere i muzičkog stvaralaštva je za svaku pohvalu – poručio je Alibabić.

Simonović je za MNE magazin kazao da je iskoristio priliku da objedini proslavu 20 godina karijere i promociju pjesme ,,Uspomene lude”.

– Ovo je prva pjesma koju sam izdao za Grand, muziku i aranžman za pjesmu radio je Dejan Kostić, tekst Vuksan Bilanović, produkciju Dušan Šljivić i ekipa iz Granda – objasnio je on.

Muzičar kaže da su pozitivne reakcije na pjesmu premašile njegova očekivanja.

– Vidim da je dobro prihvaćena od publike, medija i što mi je jako bitno od kolega. Razmišljam da li da sljedeća pjesma bude sa nekim od istaknutih imena sa regionalne muzičke scene van Crne Gore, ili da bude sljedeća moja solo pjesma koju sam uradio sa Dejanom Kostićem. – dodao je on.

Pjesmu ,,Uspomene lude” možete čuti putem linka:

N. Petrović

Foto: B. Šekularac

kud duga