Porto Novi
MODA PREPORUKA

MODA: Mis svijeta je Čehinja Kristina Piškova, Anđela Vukadinović bez plasmana u ,,top 40”

Foto: Miss World

Mis svijeta je miss Češke Kristina Piškova, odlučio je 12-člani žiri na Izboru održanom danas u Mumbaiju, Indiji.
Prva pratilja je miss Libana Jasmina Zajtun.

Foto: Miss World

Miss Crne Gore, Kotoranka Anđela Vukadinović nije se plasirala u ,,top 40”, ali jeste osvojila priznanje Miss Multimedija za Evropu. Top 40 činile su predstavnice Brazila, Ugande, Ukrajine, Nepala, Martinika, Hrvatske, Vijetnama, Bocvane, Nigerije, Tunisa, Zimbabvea, Engleske, Libana, Belizea, Kanada, Dominikanske Republika, Perua, Portorika, Trinidada i Tobaga, Kameruna, Kenije, Madagaskara, Mauricijusa, Somalije, Južne Afrike, Južnog Sudana, Tanzanije, Belgije, Češke, Francuske, Gibraltara, Italije, Španije, Velsa, Australije, Indije, Indonezije, Malezije, Novog Zelanda i Turske.
U ,,top 12” izdvojile su se predstavnice Brazila, Dominikanske Republike, Trinidada i Tobaga, Bocvane, Mauricijusa, Ugande, Češke, Engleske, Španije, Australije, Indije i Libana.
,,Top osam” su činile predstavnice Brazila, Trinidada i Tobaga, Bocvane, Ugande, Češke, Engleske, Indije i
Pobjednica segmenta ,,Beauty with a Purpose” je miss Brazila Leticija Frota. Ona se zalaže za podizanje svijesti o Hansenovoj bolesti, odnosno lepri.
Miss Top model je miss Martinika Aksel Rene, miss sporta je miss Hrvatske Lucia Begić, miss izazova na društvenim mrežama je miss Vijetnama Hujn Puong, dok je miss talenta miss Tunisa Imen Mehrzi.
Vlasnica Izbora za miss svijeta Džulija Morli uručila je nagradu za najvećeg humanitarca Niti Mukeš Ambani za djelovanje na polju socijalnog rada.
Takmičenje je održano u Indiji nakon 28 godina. Sedamdeset prvo je izdanje od osnivanja. Ove godine konkurisalo je 112 djevojaka. Voditelji su bili bolivudski režiser Karan Džohar i bivša mis svijeta Megan Jang. U muzičkom dijelu nastupili su Šan, u čijoj su pjesmi ,,Aaj Ki Naari” sve takmičarke plesale u indijskim nošnjama, zatim Jhumka Gira Re, Neha i Toni Kakar i Toni An Sing.
Ovogodišnji moto bio je Ljepota sa svrhom, kako bi se poručilo da ljepota nije u spoljašnjosti, već da je mnogo više od toga i da se ona krije unutar jedne žene.
B.R.