MAGAZIN PREPORUKA

TO BAR: Rekordno učešće turističke privrede na sajmu u Beogradu

Foto: TO Bar

Turistička organizacija Bar je sa predstavnicima lokalne turističke privrede predstavila ponudu Barske rivijere na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, najposjećenijem sajmu turizma u regionu. Sajam je održan u periodu od 22. 02. do 25. 02. 2024. godine, saopšteno je iz Stručne službe Turističke organizacije Bar.

– Zbog velikog interesovanja turističke privrede, predstavili smo ponudu destinacije na štandu od 100 kvadrata, što je do sada naš najveći izložbeni prostor na sajmu u Beogradu. Jedan je od najvažnijih događaja kada je riječ o promociji turističke ponude Bara upravo je Sajam u Beogradu. Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Srbije su na prvom mjestu po broju dolazaka, ukupno ostvarenih dolazaka u 2023. godini je 20 670 i ostvarenih noćenja 115 033. Sa preko 20 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom 2023. godine imali smo 86% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a ostvarili su 115 033 noćenja odnosno 92 % više. Gosti iz Srbije učestvovali su sa 20% u ukupnoj strukturi gostiju u kolektivnom smještaju. Nakon Sajma u Beogradu i interesovanja za našu destinaciju, očekujemo da će pozitivan trend biti nastavljen u tekućoj godini – istakli su iz TO Bar.

This slideshow requires JavaScript.

Za dobru atmosferu na štandu pobrinuo se muzički duo Anđa i Slađa, a na poseban način barsku gastronomsku ponudu predstavile su Žene Bara koje su za sve posjetioce pripremile specijalitete tradicionalne kuhinje barskog kraja.

Posjetioci su izrazili veliko interesovanje za cijene u privatnom i hotelskom smještaju, izlete na Skadarskom jezeru, zaleđe i pješačke ture, manifestacije, atrakcije i kulturno-istorijsko naslijeđe. Osim individualnih posjetilaca, turističkih agencija i operatora, štand TO Bar je privukao pažnju i brojnih medija koji su informisani o turističkim atrakcijama Barske rivijere, rekli su iz TO Bar.

Foto: TO Bar

– Zahvaljujemo svim predstavnicima lokalne turističke privrede koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i značajno doprinijeli promociji turističke ponude Bara. Na sajmu su uzeli hoteli : hotel Pearl Beach Čanj, hotel Stara Čaršija, hotel Kalamper, hotel Princess, Montenegro hotel, hotel Lovćen – Sutomore, Soho city, hotel Diman, hotel Bh – Dobra Voda, hotel Pharos, Istra Besac, hotel Porto Sole, Apartmani Lara, Konoba Akustik Sutomore, Kuće Lekovića, turistička agencija Ave Tours, JP Marina Bar, JP Kulturni centar i DOO Sportski centar Topolica – kazali su iz TO Bar.

PR