Porto Novi
MODA PREPORUKA

GFC NA MILANSKOJ NEDJELJI MODE: Kolekcije prikazali Ghaziani, CoCo Création i  Tripleroot

Modni dizajneri iz svih krajeva svijeta okupili su se u Milanu da predstave najnovije kolekcije na reviji Global Fashion Collective. Od avangarde do klasika, ovaj događaj je zavještanje moći kreativnosti i ljepote različitosti. Hajde da proslavimo kreativni um ovih dizajnera i iskusimo čaroliju mode, navodi se u saopštenju PR službe Global Fashion Collectivea.

Brend ,,Ghaziani” predstavio je ,,Ukus nostalgije” (,,Taste of Nostalgia”).

Utjelovljujući bezvremensku eleganciju i umjetnički narativ, ova ,,Ghazianijeva” debitantska kolekcija otkriva priču o prošlosti kroz savremen pogled.

Vođena pojmom vremena kao apstraktnog koncepta, kolekcija udahnjuje život nostalgičnim sjećanjima, vezući ih kroz tkanine moderne uglađenosti. Svaki komad pripovijeda priču, prožetu tradicijom, ali i duhom avangarde.

Od pomno krojenih odijela ukrašenih detaljima sa sopstvenim pečatom do zanimljivog ručnog rada i šavova, svaki odjevni predmet dovoljno govori o zanatskoj izradi svojstvenoj italijanskom dizajnu i nasljeđu. Kroz originalne šare i suptilne stilove, kolekcija ,,Taste of Nostalgia” je svjedočanstvo vanvremenske izvrsnosti reinterpretirane za modernog nosioca, otelotvorujući duh elegancije, kreativnosti i prefinjene uglađenosti.

Ghaziani Website

Modna kuća ,,CoCo Création” inspiraciju pronalazi u slojevima ljudi i  i nebrojenim mogućnostima samonjegovanja – da li treba da odbacimo percepciju naših života, misli i izbora kako bismo došli do ,,ništa” i iz toga stvarali novi početak.

Ovo je ekološki projekat u istinskoj potrazi za rješavanjem savremenog pitanja prekomjerne potrošnje. Od iscrpljivanja zemaljskih resursa i zagađenja planete, eksploatacije ugroženih, sve u potrazi za ,,hranjenjem” nezadovoljstva u našem društvu.

Praktičan korak unazad je recikliranje tona tekstila koji drobi zemlju. Dizajnerka Joanie Ecuyer istražuje pustoš starih ,,mrtvih” stvari maštom, šivenjem, inovacijom i sklapanjem dok stvara jedinstvene komade koji slave individualnost, raznolikost i multikulturalnost.

CoCo Creation website 

Kolekcija ,,Tripleroota” oslonac pronalazi u etosu Noblesse Veritasa, životnim stilom plemenitosti i privilegije, dobijene rođenjem ili izgrađenim mentalnim sklopom, kroz dostojanstveno iskustvo u potrazi za istinom i stvarnošću.

Ova misao odjekivala je revijom, gdje je svaka kreacija definisana najjednostavnijim siluetama, elegancijom i usmjerenim pogledom, dizajniranim da naglasi ženstvenost i pruži radost nošenja odjeće s akcentom na besprekoran kroj, osjećaj i udobnost.
Zamagljujući granice klasičnog i ležernog, ,,Triplerootova” ponuda slavi samopouzdanje i samopoštovanje, predstavljajući moderan pogled na estetiku starog kova.

Tripleroot Official website    Instagram

GFC zahvajuje svojim izuzetnim sponzorima:

Frizure Odete Da Silva Instagram

koristeći Goldwell USVaris Creative Energy

Šminka Juan Bazan za New York Makeup Academy koristeći

BullyBlockeBullyBlocker Instagram

O Global Fashion Collective

Global Fashion Collective (GFC) je platforma koju vodi grupa dinamičnih pojedinaca sa zajedničkim ciljem njegovanja inkluzivne i raznovrsne modne industrije. Global Fashion Collective želi da ubrza razvoj dizajnera kroz inovativno predstavljanje širom svijeta u modnim prijestonicama kako bi povećao vidljivost u međunarodnim medijima i proširio nove tržišne mogućnosti za dizajnere koji učestvuju na revijama. Kao sestrinska kompanija Vankuverske nedjelje mode, koja proizvodi revije od 2001. godine, GFC sarađuje sa širokim spektrom međunarodnih dizajnera. Od 2023. Global Fashion Collective priređuje revije tokom nedjelja mode u Tokiju, Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu.

MNE magazin jedini je medijski partner Vankuverske nedjelje mode i Global Fashion Collectivea za jugoistočnu Evropu.

Instagram: @globalfashioncollective

FacebookGlobal Fashion Collective

B.R.
Foto:
Global Fashion Collective