MAGAZIN PREPORUKA

NENEZIĆ: Odnos cijene i kvaliteta razlog zbog čega turisti iz Srbije biraju da provedu odmor u Baru

Turistička organizacija Bar je sa predstavnicima lokalne turističke privrede i ove godine uzela je učešće na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu sa nadom da će i ovom prilikom sklopiti dobre ugovore i aranžmane za predstojeću turističku sezonu.
– Danas je najveća posjećenost, što je i očekivano, jer je prvi dan vikenda, izuzetno smo zadovoljni. Najveće interesovanje vlada za cijene u privatnom i hotelskom smještaju gdje možemo reći da smo zaista konkurentni, zato što je odnos cijene i kvaliteta u našoj destinaciji jedna od komparativnih prednosti i razlog zbog čega turisti iz Srbije biraju da provedu svoj odmor u Baru. Tržište Srbije je za nas najznačajnije emitivno tržište – kazala je predstavnica TO Bar Jovana Nenezić.
TO Bar je sa privredom predstavila ponudu na štandu od 100 kvadrata, što je do sada naš najveći izložbeni prostor na Sajmu u Beogradu.
Za dobru atmosferu na štandu pobrinuo se muzički duo Anđa i Slađa, a na poseban način barsku gastronomsku ponudu predstavljaju Žene Bara koje su za sve posjetioce pripremile specijalitete iz tradicionalne kuhinje barskog kraja.
– Mislimo da je gastro ponuda jednog grada zaista važna, a Žene Bara stvarno grad Bar predstavljaju svim svojim srcem. Juče su svi posjetioci bili oduševljeni, nadamo se još većoj posjeti danas i ako stvarno zbog naših specijaliteta bar jednog turistu dovedemo u Crnu Goru, mi ćemo biti jako zadovoljne – kazala je predsjednica udruženja Žene Bara, Ljiljana Vujović.
Među raznim specijalitetima kojima su Žene Bara oduševile posjetioce Sajma turizma u Beogradu našli su se priganice, patišpanji, japraci, pršuta, sir, aranćini, rižoto sa tunjevinom, kao i tradicionalno jelo iz Spiča, štufada.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor i foto: Media Biro