Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UP: Hapšenja zbog prodaje narkotika, jedna osoba preminula od predoziranja u Podgorici

Ilustracija

Službenici Uprave policije zaduženi za borbu protiv droga su u posljednja 24h na teritoriji Crne Gore sproveli planske aktivnosti usmjerene na razbijanje mreža uličnih dilera narkoticima i uhapsili šest osoba u više gradova zbog ulične prodaje narkotika.

Naime, kriminalistička policija je uhapsila četiri osobe zbog četiri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a jednu osobu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, dok je jedna osoba uhapšena zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

– Tokom ovih policijskih aktivnosti zaplijenjeni su kokain, marihuana i hašiš – kažu u policiji.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste tri lica, policija je u Nikšiću uhapsila D.Š.(22) i I.C (39) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U Herceg Novom je policija kod M.B (19) pronašla i oduzela oko 85 grama marihuane i manju količinu kokaina. Njemu se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je uhapšen, rekli su u policiji.

M.H (23) je uhapšen u Rožajama zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo, a pripadnici policije su kod njega pronašli marihuanu i hašiš.

Postupajući po prijavi jedne zdravstvene ustanove u Podgorici da je jedna osoba preminula, najvjerovatnije usljed upotrebe prevelike količine opojnih droga, pripadnici policije su identifikovali i uhapsili E.S (33) za kojeg se sumnja da je omogućio uživanje narkotika toj osobi.

Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga policija je u Baru uhapsila I.T (42), državaljanina Republike Srbije.

Takođe je podnijeto i pet prekršajnih prijava protiv pet lica zbog počinjenog prekršaja iz navedenog Zakona, a za događaje iz prethodnog perioda.

U prvoj polovini februara pripadnici policije zaduženi za borbu protiv droga su na teritoriji Crne Gore aktivno radili na suzbijanju ulične prodaje opojne droge i tom prilikom uhapsili 23 osobe zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, dok je 41 lice procesuirano po prekršajima.

– Zaplijenjeno je skoro 135 kilograma različitih vrsta narkotika, od čega oko 125 kilograma marihuane, oko šest kilograma heroina, oko dva kilograma kokaina i manje količine amfetamina, hašiša i MDMA – navodi se u saopštenju policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti odlučne aktivnosti na suzbijanju svih oblika zloupotrebe narkotika, sa posebnim akcentom na suzbijanje ulične prodaje droge, razbijanja mreža i lišavanja slobode uličnih dilera droge, kao i aktivnosti na međunarodnom nivou.