DRUŠTVO PREPORUKA

NAKON PODGORICE: Događaj ,,Život i rad u Sloveniji” održan u Nikšiću

Nakon uspješno organizovanog događaja u Podgorici, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije u partnerstvu sa Ambasadom ove zemlje u Crnoj Gori organizovao je u Nikšiću drugi pod nazivom ,,Život i rad u Sloveniji”. Građanke i građani Nikšića imali su prilike da dobiju detaljne informacije o radnim mjestima za kojima Slovenija ima veliku potražnju.
Prema riječima Tanje Podobnik-Zec, PR-ke slovenačkog Zavoda, veoma su zadovoljni posjećenošću na oba događaja.
Kako je istakla, više od 500 posjetilaca zatražilo je informacije o poslovima u Sloveniji, a najveća potražnja bila je za onim iz oblasti medicine, građevinarstva, logistike, transporta i proizvodnje.
– Najbitnije je da se radi o veoma ozbiljnim kompanijama, tako da se nadam da su se već ostvarile i neke konkretne saradnje između naših poslodavaca i ljudi iz Crne Gore koji su u potrazi za zaposlenjem. Danas smo bili u Nikšiću, a poslodavci su predstavili radna mjesta i dali što bolje informacije zainteresovanima – rekla je ona.
Podobnik-Zec je napomenula da su se u ova dva dana u Crnoj Gori predstavili renomirane institucije i kompanije iz Slovenije, koje nude konkurentne uslove na tržištu rada, u skladu sa najvišim standardima u zemlji, te itekako vode računa o zaposlenima i na razne načine se trude da ih zadrže.
Jedna od tih kompanija svakako je ,,Eurotek”, preduzeće koje se bavi međunarodnim transportom.
Kako je kazao njen predstavnik Dragan Blagojević, riječ je o velikoj kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnom transportu, sa više od 280 vozila.
– Mi smo u potrazi za vozačima, koji nužno ne moraju imati iskustvo, jer mi u okviru angažmana imamo obezbijeđenu obuku. Imamo odgovoran odnos prema zaposlenima, posebno kada dolaze iz druge zemlje. Ukoliko dolaze sami, naša kompanija im obezbjeđuje smještaj, a ako dolaze sa porodicom pomažemo im da u što kraćem vremenskom roku nađu adekvatan smještaj. Zadovoljan sam na saradnjama koje smo imali prilike da ostvarimo tokom ova dva dana provedena u Crnoj Gori – zaključio je Blagojević.
Tekst i foto: Mediabiro