Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprez zbog odrona

Na većini putnih pravaca u zemlji saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama i duž riječnih tokova. Dodatna pažnja se preporučuje zbog pojave sitnijih odrona. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima, saopšteno je iz AMSCG-A.

Danas i sjutra, u vremenskom intervalu od 23.00 do 05.00 sati, zbog izvođenja radova na rasvjeti u tunelu Budoš, magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, saobraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na održavanju u tunelima Sozina i Raš, od 09. februara do 22. aprila 2024. godine, u terminu od 22.00 do 06.00 sati, saobraćaj će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila u zoni radova. Iz AMSCG-a apeluju na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

U Budvi, zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske, na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Na lokalnom putu, od naplatnog centra Veruša do mjesta Nožice, zbog izvođenja radova, saobraćaj će biti u prekidu do 17.02.2024. godine.
U vremenskom periodu od 15.11.2023. do 01.04.2024. godine upotreba zimskih guma za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na autoputu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, dionici Nikšić-Kuside, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 h i od 14.00 do 16.00 sati, osim nedjeljom, na magistralnom putu M-3, dionica Jasenovo Polje-Nikšić, u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Plužine-Nikšić-Danilovgrad.

Od 26.09. pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17, Čekanje-Resna, dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati, od 12.01. do 15.02.2024. godine.

Od 25.09. 2023. godine pa do završetka radova, na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700m kod kružnog toka u Tuzima, odobrava se totalna obustava saobraćaja. Saobraćaj se obavlja lokalnim putem.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja, ne duže od 30 minuta, na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno, uz postavljenu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Mn.M.