Porto Novi
PREPORUKA SPORT

BEOGRAD: Žarko Paspalj hitno operisan

Foto: KK Buducnost

U Beogradu je danas, zbog srčane aritmije, operisan veliki Žarko Paspalj, koji će preventivno ostati na odjeljenju intenzivne njege, piše grčka Gazzetta.gr.
Dodaju da je van životne opasnosti.
Podsjećaju da je Paspalj večeras trebalo da ,,uživa u toplom aplauzu sportske – i ne samo sportske – zajednice, na blistavom događaju dodjele nagrada Gazzetta, ali ponekad se životni planovi preokrenu za nekoliko trenutaka.”
– Pedesetosmogodišnji Crnogorac, koji je grčkoj javnosti pružio nevjerovatne trenutke uglavnom kao igrač Olimpijakosa, ali i u dresovima Panatinaikosa, Panioniosa i Arija, u subotu je ušao na kardiološku kliniku jedne beogradske bolnice. Operisan je, van životne opasnosti je, a iz predostrožnosti ostaće na odjeljenju intenzivne njege. A pošto Žarko ima veliko srce, biće tu i sljedeće godine sa nama na dodjeli Gazeta nagrada da ponovo osjeti koliko ga se „stari” živo sjećaju, a mlade da počastvuje uspomenama nezaboravnog odlaska iz grčke košarke – piše Gazzetta.gr.
Svjetski prvak sa Jugoslavijom 1990, te trostruki evropski 1989, 1991. i 1995, doživio je dva ozbiljna srčana udara 2001. godine.
U novembru 2017. imao je i moždani udar.

B.R.