PREPORUKA ZDRAVLJE

PEDIJATRIJSKI CENTAR ,,DR MICA”: Kako liječi pedijatrija

Moglo bi se reći da je u našem poslu važno da budemo strpljivi. U ordinaciju dječijeg ljekara najčešće dolazi mali pacijent koji kašlje.

Dakle ako dijete kašlje, ima povišenu temperaturu, a pri tome je raspoloženo, jede, igra se, računamo da nije teško bolesno. Ako ne nađemo znake teške upale uha, grla, ne čujemo ništa na plućima, obično ne propisujemo nikakav lijek, pogotovo ne antibiotik. Čekamo. Pratimo dijete. Ne dajemo ljekove da “spriječimo” komplikacije, već se rukovodimo postojećom situacijom, jer komplikacije nije moguće predvidjeti, a ni liječiti uspješno na ovakav način.

Svaka bolest ima svoje moguće komplikacije i liječimo ih kada i ako nastupe. Obično na kontrolnom pregledu dijete nije bolje. Temperatura se produžava, a i “nalazi” to pokazuju. Tada je pravo vrijeme za davanje antibiotika, nikako nije “kasno za njih”. Ove situacije se javljaju u 3 do 5 posto slučajeva, a većina djece uz pažljivo praćenje pedijatra, ne dobije antibiotik za običnu, nekomplikovanu virusnu infekciju.

Pedijatrijski centar ,,Dr Mica” se nalazi na adresi Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, br.62.

Kontakt: 067/322/228 020/202/010

http://www.doktoricamica.com