Porto Novi
ART PREPORUKA

BEOGRAD: Žarko Laušević sahranjen uz pjesmu ,,Sve što želim u ovom trenutku”

FOTO: OLIVER BUNIĆ, ZORAN LONČAREVIĆ / RINGIER se

Na Novom groblju u Beogradu danas je kremiran glumac Žarko Laušević i time je ispunjena njegova posljednja želja pred smrt.

Na sahrani su bile mnogobrojne kolege, prijatelji i porodica.

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bijele i crvene ruže, piše Blic. Mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu ,,Oficir sa ružom” u kojem je uvijek nosio dvije ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

This slideshow requires JavaScript.

Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu arenu u Puli 1987. godine.

Laušević je na vječni počinak ispraćen uz govor kolege Nebojše Dugalića i uz pjesmu iz ,,Sivog doma” ,,Sve što želim u ovom trenutku”.

FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

– Mnogima od nas koji smo u mladosti očarano gledali u tvoj nedostižni dar, bio si razlog zbog kog smo uopšte krenuli put glume. Raspon i raskoš tvoga dara bili su takvi da čim bi ušao u kadar ili na scenu, sudbina tvog lika postajala je jedino što nas zanima. Svijet koji si nam donosio zaposjeo bi cio raspoloživ prostor, kao da si bio preodređen da se sve drame prelome i dogode u tebi i da slome tamo gdje je najkrhkije. Tvoja krhkost, snaga kojom si sve nosio, ona nas je razoružavala i liječila. Svako zajedničko prisustvo sa tobom u kadru bilo je jedno malo praznično i privilegovano prisustvovanje istoriji… – rekao je Nebojša Dugalić.

Izvor: blic.rs