MODA PREPORUKA

KINA: Andrea Nikolić predstavlja Crnu Goru na izboru za Miss turizma svijeta

Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mircetic

Andrea Nikolić, studentkinja druge godine Pravnog fakulteta u Podgorici, predstavljaće Crnu Goru na finalnom izboru za Miss turizma svijeta koji će ove godine biti održan u Narodnoj Republici Kini, saopštila je PR menadžerka agencije Miss Monte Nikolina Lončar.
– Andrea kao jedna od najljepših Crnogorki i finalistkinja ovogodišnjeg izbora za Miss Crne Gore, koje je ove godine bilo održano u Tivtu, u organizaciji Agencije Miss Monte, osvojila je titulu Miss turizma Crne Gore i izabrana je da predstavlja Crnu Goru na međunarodnom takmičenju „Miss Tourism World-final“. Finale izbora Miss turizma svijeta će ove godine biti održano u Narodnoj Republici Kini, u provinciji Fuđien, na obali Tajvanskog moreuza. Ova provincija ima bogato istorijsko i kulturno nasljeđe, a naročito je poznata kao mjesto početka poznatog pomorskog puta svile – ističe Lončar.
Andrea će se za prestižnu titulu „Miss Tourism World“ takmičiti krajem novembra tekuće godine, ali dolazak takmičarki u mjesto održavanja manifestacije je planiran 19 dana prije same finalne večeri, objašnjava Lončar.
– Tokom devetnaestodnevnog boravka u ovoj zemlji Dalekog istoka više od 80 finalistkinja iz cijelog svijeta će u pratnji organizatora obilaziti turističke atrakcije provincije Fuđien, sa brojnim mjestima koja se nalaze na listi UNESCO, prisustvovaće humanitarnim revijama i drugim događajima, gdje će predstavljati turističke potencijale, istoriju i kulturni identitet država iz kojih dolaze. Za sve vrijeme boravka u Fuđienu, do finalne večeri, djevojke će nadgledati stručni žiri kako bi stekao cjeloviti utisak o djevojkama, prije svega o njihovom ponašanju, inteligenciji, obrazovanju, manirima, sposobnostima i talentima, budući da najljepša djevojka svjeta koja predstavlja turistički potencijal svoje države treba da posjeduje mnogo više kvaliteta od samog fizičkog izgleda. Kako ove djevojke predstavljaju prirodne ljepote država iz kojih dokaze, ono na čemu insistiraju organizatori takmičenja je prirodna ljepota djevojaka učesnica, pa je naglašeno da je dozvoljeno učešće samo djevojaka koje su potpuno prirodnog izgleda, bez bilo kakvih estetskih korekcija, uključujući i tetovaže. S obzirom da je akcenat takmičenja na turizmu i kulturnom identitetu država učesnica, Andrea je kao dio obaveznog programa morala da nauči da igra našu nacionalnu igru – Crnogorski oro, koju igru će izvesti u tradicionalnoj crnogorskoj nošnji. Takođe, u Kini će biti prikazan Andrein spot, koji uz njenu poruku i poziv da turisti posjete Crnu Goru, prikazuje prirodne ljepote Crne Gore, kao dio turističke promocije naše države – kaže Lončar.

Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mircetic

Andrein put u Kinu su, dodaje Lončar, pomogle domaće dizajnerke Maja Jokić, Lidija Burić i Clara Couture, koje su joj obezbjedile haljine za ovo prestižno takmičenje, kao i Nacionalna turistička organizacija, Turistička organizacija Budve i Turistička organizacija Podgorice, koje su našoj predstavnici pomogle da na što kvalitetniji način predstavi turistički potencijal Crne Gore.
– Ono što Andreu možda izdvaja od drugih učesnica, osim što je prelijepa visoka Crnogorka, je njena skromnost kada priča o sebi, ambicija da se bavi advokaturom i bogato iskustvo u humanitarnom radu. Andrea je student druge godine Pravnog fakulteta UCG, bila je volonterka u Udruženju mladih sa hendikepom, trenutno je volonterka u Udruženju paraplegičara Crne Gore, ali i vlasnica nagrade „đak generacije“ Osnovne škole dr Dragiša Ivanović, pa vjerujemo da naša predstavnica, osim nesporne prirodne ljepote koja je osobena za Crnogorke, ima i druge kvalitete koji će biti dovoljni za visoki plasman na takmičenju za Miss turizma svijeta Kina 2023. Andrei želimo puno sreće i uspjeha, sa nadom da će da nas obraduje po povratku iz daleke Kine zapaženim rezultatom – rekla je Lončar.

B.R.