Porto Novi
ART SLAJDER

SERGEJ ĆETKOVIĆ ZA MNE MAGAZIN: Moja duša je otvorena za sve koji razumiju i vole moju muziku

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Crnogorski kantautor Sergej Ćetković sinoć je održao koncert u Skoplju i nakon toga izdvojio vrijeme za intervju MNE magazinu. 
Već u ponedjeljak čeka ga publika u Ljubuškom.
– Moja duša je otvorena za sve one koji razumiju i vole moju muziku i to traje već više od 20 godina. Siguran sam da će tako biti i u Ljubuškom – kaže Ćetković za MNE magazin.
,,Kofer” je otvoren i za njega ističe da je to najzrelije izdanje do sada, a supruga Kristina, sa kojom će u martu proslaviti 25 godina braka, njegova je inspiracija, snaga i ljubav.
Sljedeća godina rezervisana je za koncertnu turneju povodom 25 godina karijere, predstavu ,,Lola i Mila”, kao i novu sezonu tog voljenog dječjeg serijala i pjesme.
Objavili ste koncertni snimak sa obradom pjesme Kemala Montena ,,Nije htjela”. Kako se sjećate tog 7. juna 2013. godine kada Vam je bio gost u Skenderiji i kada ste u dvorani ,,Mirza Delibašić” zapjevali ,,Sarajevo, ljubavi moja”?
– Sigurno jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri koji nikada neću zaboraviti. Odrastao sam na Montenovoj muzici, učio od njega, imao čast da ga upoznam i nastupim sa njim. To je nešto što ostaje u sjećanju zauvijek, takve uspomene ne blijede. Bio je predivan čovjek i nevjerovatan umjetnik. Mislim da je njegova emocija neprevaziđena i da je bio neponovljiv, a dokaz tome jesu njegove pjesme koje traju decenijama i koje će se, siguran sam, slušati zauvijek.

Vraćate se 30. oktobra u Hercegovinu, gdje ćete u Ljubuškom, u Gradskoj sportskoj dvorani održati koncert. Kako biste najavili taj nastup? Što je to što Vašu dušu spaja sa hercegovačkom i što ste pripremili publici?
– Svakim novim koncertom sklapam neka nova prijateljstva, publiku i predivna sjećanja. Moja duša je otvorena za sve one koji razumiju i vole moju muziku i to traje već više od 20 godina. Siguran sam da će tako biti i u Ljubuškom, gdje ću se pokloniti po prvi put. Kao i uvijek, obećavam nezaboravno veče, mnogo dobre muzike, dobrog provoda i energije.
Kada da očekujemo koncerte u Crnoj Gori?
– Pošto se polako spremamo za proslavu jubileja, 25 godina muzičke karijere, pravimo planove i pripremamo teren za veliku koncertnu turneju na kojoj će biti i mnogi gradovi Crne Gore. Ja sa nestrpljenjem čekam ljeto, jer obožavam koncerte i prostore pod otvorenim nebom.
Uskoro će biti objavljen novi studijski album, a sve u sklopu proslave lijepog jubileja, 25 godina karijere. Što ste spakovali u svoj ,,Kofer”? Kada će album biti objavljen, ko su gosti, saradnici? Da li biste podijelili sa čitaocima zanimljivu priču o nastajanju neke od tih novih pjesama?
– ,,Kofer” je već otvoren, jer su neke pjesme sa tog albuma već predstavljene publici, ali ima ih još za koje se nadam da će postići isti uspjeh i konstantno ga preturam, pospremam za sedmo putovanje. Nastajao je dugo, većinom u vrijeme pandemije, tako da nije bilo previše nekih anegdota koje su pratile nastajanje albuma. Ono po čemu se razlikuje jeste to da sam imao mnogo slobodnog vremena i uspio da se u potpunosti posvetim svakom detalju bez žurbe i rokova, da dam sebi vremena da stvaram kako želim i da sve ono što sam u tom periodu nosio u sebi pretočim u svoje pjesme.
I dalje se trudim da što bolje ispričam sve te ljubavne priče i da ih ispratim dobrim video spotovima na koje je publika već navikla.
Zato je ,,Kofer” vjerovatno moje najzrelije izdanje do sada.

U martu ćete proslaviti 25 godina braka. Da li su zapravo sve Vaše ljubavne pjesme posvećene samo jednoj ženi, Vašoj Kristini i što je najljepša stvar u voljenju Kristine?
– Dvadeset pet godina braka i karijere. Eto i potvrde za sve one koji vole da kažu da iza svakog uspješnog muškarca stoji jaka žena. Kao i vjekovima unazad, ljepota i snaga žene je uvijek bila pokretač i vječita inspiracija. Znam da ona ne voli kada o njoj govorim u medijima, ali sve moje pjesme su posvećene njoj. Ona je moja inspiracija, snaga, ljubav…

Kako teku pripreme na novoj sezoni emisije ,,Lola i Mila” i predstavi? Kada će publika moći da pogleda predstavu?
– Radimo na tome i nadam se da će sljedeće godine klinci imati na repertoaru još jednu divnu i magičnu dječju predstavu u kojoj će uživati. Nove epizode se rade, piše se već šesta sezona i pripremaju nove pjesmice.

Bojana Radonjić
Foto: Boris Šekularac