MODA SLAJDER

IVANA MIRANOVIĆ UOČI MFW-A: Živimo u već dovoljno teškom vremenu da bi ljepota bila zanemarena

Foto: DOA Photography

Ivana Miranović, u sklopu svog brenda ,,Itsa Couture”, otvoriće 26. oktobra novom kolekcijom završno veče Somersby Fashion Week Montenegra. Naziv kolekcije koju predstavlja je ,,The One”.

Vjenčanica iz kolekcije The One (foto: Katarina Radonić)

Za MNE magazin kaže da tehnikama izrade ističe figuru žene. Sa njom smo razgovarali o modi kao umjetnosti, poruci u sklopu kampanje ,,Modom protiv raka dojke”, na koji način moda mijenja svijest pojedinca i samim tim društva i što je to što je čini srećnom, ponosnom i hrabrom. 

Što nam možete reći o kolekciji – njenom nazivu, odakle ste crpili inspiraciju za njenu izradu i osmišljavanje, koje boje i materijale ste koristili?

– Prva kolekcija vjenčanica koju predstavljam na ovogodišnjoj nedjelji mode pod nazivom ,,The One” je inspirisana ženom. Preovladavaju bijela i bež boja sa cvjetnim dezenima, cvjetnim konstrukcijama i tehnikama izrade koje ističu žensku figuru.

Kreacija iz kolekcije The One (foto: Katarina Radonić)

Na koji način je moda umjetnost, kako kažete, za Vas? Što je to što ona Vama pruža?

– Za mene je stvaranje mode umjetnost iz razloga što mi omogućava da svoju kreativnost, znanje i estetiku prenesem na žene i time im uljepšam život. Dakle, dobijate ono koliko dajete i to je posebna ljepota u ovom poslu. 

Kampanja ovogodišnjeg Somersby Fashion Week Montenegra je ,,Modom protiv karcinoma dojke”. Što je Vaša poruka za sve hrabre žene koje biju bitku protiv karcinoma dojke i na koji način vjerujete da moda može mijenjati svijest individualca, a samim tim i društva?

– Živimo u već dovoljno teškom vremenu da bi ljepota bila zanemarena i stavljena u drugi plan. Psihološki uticaj isticanja ženske ljepote koju prije svega nose iznutra u nešto što je spolja vidljivo je naš zadatak i obaveza kako bismo učinili svijet boljim, ljepšim, a život lakšim. 

Što Vas čini srećnom, ponosnom i hrabrom u životu?

– Srećnom me čini što imam privilegiju da radim ono što volim, ponosnom me čine dostignuća svoja i najbližih, a hrabrom me čini porodica koja je bezuslovna podrška u mojim odlukama. 

Bojana Radonjić