MODA PREPORUKA

PODGORICA: Škola manekenstva počinje da radi 16. oktobra

U organizaciji agencije „MNE Events“, plesnog kluba „Jet Set“ i „by Goran Šaban“ u Podgorici 16. oktobra počinje da radi škola manekenstva koju će voditi Milica Marković.

Kako navode organizatori u školi modelinga-manekenstva polaznici će moći da nauče sve, od osnova modelinga, kao što su šetnja, poziranje i oblačenje, do naprednih vještina glume, plesa i umrežavanja. Takođe, obezbjediće im se i praktičan rad sa profesionalnim fotografima, stilistima i agentima koji će im nesebično podjeliti znanje i iskustvo.

– Sa motom da manekenstvo nije samo posao, to je umjetnička forma i način života i alat da se izrazi osobenost i inspirišu drugi, pozivamo zainteresovane svih uzrasta da nam se pridruže bilo da žele da šetaju pistom, poziraju za časopise ili budu zvijezde reklama, mi imamo najbolje modele da ostvare svoje ciljeve – navode organizatori.

,,Ono što mi se najviše sviđa kod manekenstva je to što vam otvara mnogo različitih mogućnosti i vodi vas na mnoga različita mjesta, što vas zatim dovodi u kontakt s različitim ljudima i kulturama.”(Karolina Kurkova)

Upravo ova izjava Karoline Kurkove sumira manekenstvo na lijep način sa kojim će se i Milica poistovjetiti. Treba samo dodati da su i koristi za mentalno i fizičko zdravlje od bavljenja manekenstvom brojni, od fizičke kondicije koja poboljšava kardiovaskularni sistem, držanje i povećava izdržljivost i samopouzdanje do oslobađanja od stresa.

– Čak i onda kada život odigra karte koje vas odvedu od modne piste, kao što je bio slučaj kod Milice Marković, naučeno se i te kako isplati. Nakon što je sarađivala sa Sekom Martinović u brojnim projektima, bila model najboljim crnogorskim frizerima i fotografima, prošetala mnogim pistama, poziranje za kamere je zamjenila porodica. Iako je manekentsvo bilo na čekanju Milicu je to znanje i istreniranost lijepog držanja, gracioznost i briga o sebi odvela i na filmsko platno Draška Đurovića i do automobilskih pista na kojima testira, da vozi, luksuzne automobile i pozira sa njima, da pomenemo samo neke od njenih angažmana.

Pošto joj porodične prilike to sada dozvoljavaju rado se prihvatila izazova da svoje znanje prenese i na druge-navode organizatori.

Informacije putem telefona:

067/334/774

067/303/586

Mn.M.