MODA PREPORUKA

RISAN: Peto izdanje manifestacije ,,Noć mode u Grabovcu 2023.” puno emocija

Sinoć je u Domu starih Grabovac u Risnu održano peto, sada već tradicionalno, izdanje manifestacije ,,Noć mode u Grabovcu 2023.” u okviru koje se u ulozi modela pojavljuju korisnici doma, piše agencija CG News.

Manifestacija se organizuje na inicijativu Nataše Milosavljević-Šćepanović, bivše miss Crne Gore i vlasnice agencije AR Scouting a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, Opštine Kotor kao i drugih sponzora.

– Cilj događaja je da se skrene pažnja na osobe u poznim godinama i njihove potrebe, unapređivanje kvaliteta njihovog života i pružanje trenutaka uvažavanja, zabave i druženja – kazala je Milosavljević- Šćepanović.

Dvadeset korisnika doma uzelo je učešće na manifestaciji, osam muškaraca i 12 korisnica koji su nosili modele modnih kreatorki Marine Banović i Ane Kovačević.

– Ovo je posebno iskustvo za mene. Znala sam da će biti ovako emotivno. Uradili smo kreacije za period jesen – zima i vodili računa da budu upotrebne kombinacije ne samo estetske, jer komadi odjeće ostaju korisnicima koji su ih nosili – kazala je Banović.

Direktor Doma starih Srđan Dragomanović istakao je da su osmjesi na licima korisnika dokaz da je ova manifestacija možda njima i najomiljenija.

– Svake godine se trudimo da napredujemo i da ova manifestacija bude sve bolja. Sve naravno radimo zbog naših korisnika i jedan veliki trud i rad svih u Domu kako bi im boravak ovdje učinili ugodnijim – kaže Dragomanović.

Menadžerka sistema kvaliteta u Domu starih Grabovac, mr Anđela Rašković, istakla je da je primarni cilj ove manifestacije, razbijanje predrasuda o ustanovama koje se bave zbrinjavanjem odraslih i starih lica.

Sve odjevne kombinacije koje su korisnici nosili na reviji dobili su na poklon. Muzički gost manifestacije bila je Nina Žižić.

U Grabovcu se redovno organizuju razne manifestacije a naredna je obilježavanje 29. novembra – Dana SFRJ, a zatim i prigodan doček Nove godine. U Domu se realizuju brojne su radionice – likovna, muzička, novinarska, folklorna, a u pripremi je prvi put i sportska sekcija, uz podršku renomiranih fitnes trenera.

Izvor i foto: CG News