MODA PREPORUKA

MODA: Somersby Fashion Week Montenegro od 23. do 26. oktobra u Podgorici

Modna komora Crne Gore organizuje tradicionalnu manifestaciju Somersby Fashion Week Montenegro od 23. oktobra u okviru event centra Imanje Knjaz i The Capital Plaze, saopšteno je iz Modne komore Crne Gore.
– Naš generalni partner i ovog puta je kompanija ,,Karlsberg”, svjetski poznati cider Somersby, koji su i ovog puta prepoznati kao društveno odgovorni, pomažući tako razvoj crnogorske modne industrije, modne scene i realizaciju dijela koji se odnosi na humanitarnu akciju – kažu organizatori.

Kampanja nedjelje mode i ovog oktobra nosi naziv ‘,,Modom protiv karcinoma dojke”,uz partnerstvo Poliklinike Natal, dok će ambasadorka dobre volje biti najuspješnija i najcjenjenija regionalna modna dizajnerka Verica Rakočević,i to sve sa ciljem da utičemo na svijest naših žena o važnosti preventivnih pregleda i ranih otkrivanja karcinoma dojki, ističu organizatori.

– Somersby Montenegro Fashion Week će i ovog puta imati veliki broj domaćih i inostranih modnih dizajnera, kao i spektakularnu scenografiju, sve sa namjerom da crnogorsku modnu scenu predstavimo svijetu na najbolji mogući način – rekli su organizatori.

Dizajneri koji su do sada potvrdili učešće na jesenjoj nedjelji mode su:

CRNA GORA: Sanja Bobar, Nada Pavlović, Ivana Miranović, TO BE by Sestre Tahirović, Montana, Maja Jokić, Valentina Mitrović – Zvjezdice
SRBIJA: Verica Rakočević, Nikolina Vasiljević
ITALIJA: Marco Strano
MAĐARASKA: Ilona Szabo
Natalija Urbanova

Najavni plakat radio je veoma talentovani mladi fotograf Petar Kasalica, zaštitno lice je manekenka Ljubica Medenica, šminka Ivana Pavličević, frizura Beauty box concept by Bojana, haljina Sanja Bobar.
Mn.M.