Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SJUTRA POČINJE SUPERKUP ABA LIGE: Jedinstvena prilika za uživanje u mečevima osam klubova

Superkup ABA lige počinje sjutra u Sportskom centru ,,Morača” u Podgorici i trajaće do srijede, kada je u 21 sat zakazano finale. Domaćin je KK Budućnost.
Prvog dana, u 12 sat, na parket izlaze Cedeviita Olimpija i Igokea, Partizan i Mega u 15 h, Budućnost i Zadar u 18 h i SC Derby i FMP u 21 h.
To je bio povod da danas u press sali SC ,,Morača” bude održana konferencija za novinare na kojoj su govorili sportski direktor ABA lige Milija Vojinović, predsjednik KK Budućnost Dragan Bokan i moderatorka Nina Redžepagić.
– Nakon tri sezone pauze, uzrokovane globalnom epidemijom korona virusa, Košarkaški klub Budućnost i Glavni grad Podgorica učinili su sve da Podgorica u narednim danima postane centar regionalne košarke i domaćin Superkupa ABA lige. Svi ljubitelji košarke imaće jedinstvenu priliku da gledaju, navijaju, uživaju u utakmicama osam klubova ABA lige. Dvanaest utakmica za tri dana pune adrenalina i sportskog ugođaja – najavila je Redžepagić.
Bokan je istakao je uloženo ,,puno truda”.
– Košarkaški klub Budućnost i Glavni grad Podgorica su sve uradili da omoguće uživanje u Sportskom centru ,,Morača” u ponedjeljak, utorak i zaključno sa finalom koji se igra u srijedu veče. Pozivam sve da dođu u Sportski centar ,,Morača” i da protekne sve u duhu sporta, da uživamo i da Podgorica i Crna Gora pošalju jednu jasnu, jaku poruku ne samo ABA regionu nego i šire, a mi ćemo se truditi da budemo dobri domaćini – rekao je Bokan, zahvalivši svima koji su učestvovali u organizaciji.
Vojinović je, uz zahvalnost organizatorima na trudu i poštovanju, podsjetio da je prva utakmica ABA lige prije 23 godina bila upravo u Podgorici između Budućnosti i Cibone.
– Superkup je jedan od naša četiri projekta. Organizacija je protekla izvanredno. Tačno prije godinu svi predstavnici klubova su jednoglasno na predlog Košarkaškog kluba Budućnosti prihvatili da organizacija Superkupa bude ovdje – rekao je Vojinović.
Za izostanak Crvene zvezde kazao je da koga nema, bez njega se može.
– Prošle godine, 14. septembra na skupštini u Baru je donijeta odluka da se odigrava Superkup pred početak sezone 23/24. Po pravilnicima ABA lige, prvih osam ekipa učestvuje u SuperKupu. Crvena zvezda je nas obavijestila prije mjesec dana da su preuzeli neke obaveze, nisam siguran da su te obaveze preuzeli duže od godinu zbog prisustva stručnog štaba na seminaru trenera i turnira, koji igraju negdje u Evropi. Na ovom turniru ovdje učestvuju ekipe koje imaju trenere i učesnici su Evrolige i Evrokupa, tako da su oni ovdje prisutni, bez ikakvih problema mogu da kažem da je odgovornost na klubu koji ovdje nije došao. Koga nema, bez njega se može – istakao je Vojinović.
Redžepagić je na kraju podsjetila da su u cijenu sezonskih karata Košarkaškog kluba Budućnost uračunate i ulaznice za Superkup.
Za ostale, karte će se prodavati na biletarnici SC ,,Morača”. Cijena za prvi dan je osam eura, za drugi dan deset, a treći 14 eura.
Tekst i foto: B.R.