MODA PREPORUKA

MODNA KOMORA: Somersby Fashion Week Montenegro počinje 24. oktobra

Modna Komora Crne Gore organizuje tradicionalnu manifestaciju Somersby Fashion Week Montenegro od 24. oktobra na  Imanju Knjaz u Podgorici.

-Naš generalni partner i ovog puta je kompanija ,,Kalsberg” i svjetski poznati cider Somarsby,koji su i ovog puta prepoznati kao društveno odgovorni pomažući tako razvoj crnogorske modne industrije, modne scene i realizaciji dijela koji se odnosi na humanitarnu akciju-kazali su iz Modne komore.

Kampanja nedelje mode  i ovog oktobra nosi naziv ”Modom protiv karcinoma dojke” uz partnerstvo sa Poliklinikom Natal.

-Ambasadorka dobre volje biće najuspješnija i najcjenjenija regionalna modna dizajnerka Verica Rakočević,i to sve sa ciljem da utičemo na svijest naših žena o važnosti preventivnih pregleda i ranih otkrivanja karcinoma dojki. Somersby FW će i ovog puta imati uživo prenos na TV.

Organizatori su naveli da će Somersby Montenegro Fashion Week i ovog puta imati veliki broj domaćih i inostranh modnih dizajnera, kao i spektakularnu scenografiju sve sa namjerom da crnogorsku modnu scenu predstave svijetu na najbolji mogući način.

Dizajneri koji su do sada  potvrdili učešce na jesenjoj nedelji mode:

CRNA GORA: Sanja Bobar, Nataša Pejović, Nada Pavlović, .Ivana Miranović, TO BE by sestre Tahirović , Montana, Maja Jokić, Valentina Mitrović-Zvjezdice, Studenti Odsjeka za modni dizajn UDG.

SRBIJA: Verica Rakočević, Nikolina Vasilijević.

ITALIJA: Marco Strano.

MAĐARASKA: Ilona Szabo.

Natalija Urbanova.

Mn.M.

Foto: Nikola Pejović