PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

OSTAVIO BAKŠIŠ OD 500 EVRA: Konobar ga izvrijeđao da je premalo, tražio duplo

Foto: Shutterstock

Bogati italijanski turista zakleo se da se nikada više neće vratiti u Sen Trope, glamurozno ljetovalište na francuskoj rivijeri, nakon što ga je, prema njegovim tvrdnjama, konobar izvrijeđao zbog napojnice koju je ostavio.

Iako je čovjek, opisan kao “vrlo bogat” u lokalnim medijima, smatrao da je njegova napojnica od 429 funti (500 evra) dosta velikodušna, konobar koji ga je, kako turista tvrdi, slijedio do parkirališta restorana, navodno mu je rekao da ta svota “nije dovoljna” i izgrdio ga što nije ostavio barem 859 funti (1.000 evra), prenosi N1 Zagreb.

Prijatelj italijanskog turiste, čije ime nije objavljeno, izjavio je za francuski list Nis Matan da je njegov prijatelj „mislio da je bio velikodušan ostavivši 500 evra, umjesto toga su ga izgrdili“.

– Konobar mu je rekao da to nije dovoljno i da može ‘uložiti još malo truda’ kako bi dosegao 1.000 evra, jer je to bliže 20 posto ukupnog iznosa njegovog računa – kazao je prijatelj turiste.

Francuski list takođe izvještava o turisti koji tvrdi da je vidio restoran koji je od gostiju tražio da potroše najmanje 1.288 funti (1.500 evra) po osobi ako žele da večeraju tamo. Poput bogatog Italijana, i ovaj posjetilac se zakleo da se neće vratiti u Sen Trope.

Vijesti o ovakvim događanjima podstakle su gradonačelnicu Sen Tropea Silvi Siri da pokrene inicijativu nazvanu Signal konso, koja će restoranima pružiti jedinstvene QR kodove kako bi klijenti lako mogli da prijave “nepravedne komercijalne prakse”.

Gradonačelnica Siri nazvala je ponašanje određenih lokalnih restorana, o kojem su izvijestili gosti, “pokušajem prevare” koja može nanijeti “puno štete” ovom ljetovalištu.

Izvor: N1 Zagreb