MODA PREPORUKA

LONDON: Rada Krivokapić-Radonjić dobila prestižnu nagradu Fondacije LiveWire

Rada Krivokapić – Radonjić modna kreatorka i stilistkinja  proglašena je od strane Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu, za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23 godinu u konkurenciji kreatora svih država svijeta.

Fondacija LiveWire  ovu nagradu dodjeljuje  godinama unazad  u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Velsu u drugim evropskim zemljama,  Istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država, Tajlandu i u Aziji.

-U februaru ove godine sam dobila obavještenje o nominaciji za dobitnicu prestižne nagrade u kategoriji ‘Fashion Designer Of The Year’ od organizacije Corporate Live Wire koja posluje na globalnom nivou. Obavijest je stigla putem elektronske pošte, jer predstavnici organizacije nisu mogli stupiti u kontakt sa mnom telefonskim putem. Vijest je objavljena u Londonu 31. jula ove godine a pomenuta nagrada se dodjeljuje svake druge godine. Iz opravdanih privatnih razloga i ranije preuzetih poslovnih obaveza, neću moći lično da prisustvujem svečanom uručenju nagrade, zbog čega su imali razumijevanja, te će mi nagrada biti svakako dodijeljena. Ova nagrada mi predstavlja izuzetnu čast i nešto je najviše što se može u nekoj profesiji postići. Istovremeno,nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove- navodi Rada Krivokapić -Radonjić.U obrazloženju nagrade navodi se da je ,,sudije posebno impresionirao Radin fokus na klasične dizajne koji laskaju njenim klijentima i slave modu i izraz koji ona donosi”.

-Kao društveno i ekološki osviješćen modni dizajner i stilista, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i uspostavljajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed. Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil, kao i vrednovanje zaštite ljudi i planete. Rada je u stanju da uradi sve ovo, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji je dio njenih modnih brendova-navodi se u obrazloženju uz podsjećanje da se među kriterijumima za ovu prestižnu nagradu nalaze inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, dosljednost I kvalitet.

Podsjetimo, Rada Krivokapić -Radonjić je stilistkinja i modna dizajnerka iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja zentions. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija. 

 

PR

3 Responses to LONDON: Rada Krivokapić-Radonjić dobila prestižnu nagradu Fondacije LiveWire