ART PREPORUKA

ART: Počinju „Godinjske zvjezdane noći”

Foto: Privatna arhiva

Drugi festival kulture i umjetnosti ,,Godinjske zvjezdane noći” biće održan od 2. do 6. juna u crmničkom selu Godinje.

Na festivalu koji počinje danas u 17 sati predavanje povodom stogodišnjice rođenja Rista Ratkovića održaće prof. Ksenija Rakočević, arheolog Mladen Zagarčanin govoriće o istorijatu Godinja, biće prikazan i dokumentarni film o Godinju nakon čega ćemo gledati dokumentarni film o Godinju koji je snimio poznati podgorički snimatelj Zoran Fatić. U petak će program koncertom zatvoriti rok grupa Rudolf.

U subotu učešće u programu uzeće slikar Milutin Obradović, ovaj put kao pjesnik, kojeg će pratiti na flauti Marija Sinđić, prof. Marijana Terić predstaviće časopis Athanatik, dok će Muharem Bazdulj govoriti o Oskaru Daviču.

U nedjelju će svoje zbirke poezije predstaviti Danilo Lompar, Valentina Šuković-Šaranović (koja će osim poezije predstaviti i svoj roman ,,Buđenje Mirne Novosel”), Miljan Nikolić i Savka Gudović. Nakon njih, festival će u nedjelju zaključiti Dino Kapetanović, frontmen i gitarista Autogenog treninga i gitarista Vrpce.

Incijator festivala, pjesnik Srđan Leković najavio je i čitav niz pjesnika koji će nastupiti u ponedjeljak: Ante Gregov, Srđan Duhović, Valerio Orlić, Rodoljub Ćorić, Nataša Žurić, Tanja Rađenović, Saša Milovanović, Vesna Braunović i Slađana Belko. Na festivalu će 6. juna nastupiti pjesnici: Bata Milanović, Milan Lukić, Milica Bakrač, Neven Milaković, Nikola Nenezić i Radovan Radović. Nakon njih slijedi okrugli sto na temu ,,Kome još treba poezija?” na kojem učestvuju: mr Natalija Đaletić, dr Radoje Femić, mr Aleksandar Ćuković i dr Milorad Durutović.

Festival se zaključuje proglašenjem pobjednika pjesnika konkursa poezije, koji je bio raspisan prije nekoliko mjeseci.

kud duga