MAGAZIN PREPORUKA

Zbog čega je Red Bull Soundclash više od koncerta?

Foto: Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool 

Drugog juna na Donjem Kalemegdanu sprema se spektakl epskih razmjera. Najveći do sada Red Bull SoundClash na svijetu svjedočiće ukrštanju snage, talenta i umijeća dvije velike regionalne umjetnice – Lepe Brene i Senide, saopšteno je iz PR službe Red Bulla.

,,Treba mi je*eni medžik”, otpjevala je Senidah, ponovila Lepa Brena, a predstavnici Red Bull Srbija pomislili tik pred rađanje ideje da se najveći dosad Red Bull SoundClash dogodi baš u Beogradu, baš na ušću Save u Dunav i baš između najuticajnije pjevačice nekadašnje Jugoslavije i najpriznatije treperke regiona.

SoundClash, kao jamajčanski koncept borbe dva muzičara za najveći aplauz publike, nije nova ideja. Nastao je u Kingstonu 1970ih, a Red Bull ga od 2006. godine održava širom svijeta pod svojim trejdmarkom. Ono što Red Bull SoundClash koji će 2. juna biti održan na Donjem Kalemegdanu čini jedinstvenim u odnosu na sve prethodne jeste to što ovog puta dvije najveće legende sopstvenih žanrova okupljaju 25.000 ljudi u najambicioznijem Red Bull-ovom muzičkom projektu do sada. Dobro poznati i mnogo puta oprobani recept ovoga ljeta biće primijenjen na velikoj skali, a kao i do sad – na najvećem dobitku biće fanovi. 

Kako izgleda koncept Red Bull SoundClash-a?

#1 Zagrijavanje i prva runda: The Cover

Kako to i dolikuje, zagrijavanje za SoundClash počinje najvećim hitovima – a kako je ovaj događaj skrojen sa ciljem da oduševi, šokira i dirne publiku – ona je ta koja odlučuje ko počinje. Nakon zagrijavanja, kreće prva od 4 uzbudljive runde samog okršaja, nazvana – the cover. Pjevačice će ujediniti svoje glasove kako bi uspješno (ili ne?) otpjevale pjesmu trećeg izvođača. Ko će to biti? Ostaje da saznamo 2. juna.

#2 The Takeover

The cover je praćen rundom nazvanom the takeover – u kojoj će pjevačice izvesti po tri poznate i voljene pjesme suparnice, u sopstvenom stilu i sa ličnim pečatom. Šta bi se desilo da Senidah peva “Miki, Mićo”, a Lepa Brena “Slađanu”? Ne morate da skačete kroz multiverzum kako biste saznali – dovoljno je da se pojavite na Donjem Kalemegdanu 2. juna!

#3 The Clash

Slijedi oko oluje, srce Red Bull SoundClash-a – runda the clash – vokalno-instrumentalni okršaj Lepe Brene i Senide, divlja vožnja kroz njihove muzičke univerzume. Dvije legende testiraće granice svojih muzičkih sposobnosti, preoblikujući svoje najveće hitove u poseban, nikada do sada slušan aranžman, ostavljajući nas sve bez daha.

#4 The Wildcard

Red Bull SoundClash ne bi bio Red Bull SoundClash kada ne bi bio prepun iznenađenja. Još jedno nas čeka u četvrtoj rundi, pod nazivom the wildcard, kada pjevačice udružuju snage i izbacuju preostale džokere iz rukava. Ni mi ne znamo šta nas ovde čeka, ovo je strožije čuvana tajna od toga kako Red Bull daje kriiila!

#5 Finale

Događaj je krunisan poslednjom prilikom za borbu za naklonost publike, a nakon eksplozivnog finala u kom će zvijezde zapaliti scenu publika odlučuje pobjednicu prvog srpskog (a najvećeg svjetskog) Red Bull SoundClasha. Da li će pobjedu odnijeti Jugoslovenka™️ ili Balkanka™️?

Šta to možemo da očekujemo i šta to Red Bull SoundClash-u u Beogradu čini tako posebnim? 

Znajući Brenu i Senidu: fenomenalan zvuk, eksperimentisanje žanrovima, moćni ženski princip prenešen kroz impresivno stvaralaštvo dvije uspješne umjetnice i velike profesionalke. A znajući Red Bull – fantastičnu scenografiju, zabavne aktivacije koje prethode samom događaju, lude žurke i glamurozne medijske konferencije, i naravno, četiri poznate runde usendvičene između bombastičnog zagrijavanja za okršaj i velikog finala u kom će pjevačice ujediniti svoje talente. 

Očekujemo udruženje velikih muzičkih talenata, spoj naizgled nespojivog i nevjerovatnu atmosferu – a sve u cilju pružanja neponovljivog Red Bull muzičkog iskustva publici. Ukoliko neko do sada nije razumio, ovo će biti najveći Red Bull SoundClash ikada, a opus ovog događaja nije mali! Želiš da postaneš dio istorije? Da oboriš rekord i učestvuješ u još jednom podizanju granice? Vidimo se na Red Bull SoundClash-u. Drugog juna na Donjem Kalemegdanu konačno odlučujemo na šta više padamo – mišiće ili okice zelene!  

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix-a, Gigstix-a i Tickets.rs