PREPORUKA SPORT

ZVANIČNO: Andres Inijesta u julu napušta Visel Kobe

Andres Inijesta napustiće Visel Kobe uslijed sezone J1 Lige, saopšteno je iz kluba danas.

To će se desiti 1. jula, nakon meča Visel Kobea protiv Konsadole Sapora na Noevir stadionu.

– Sa žaljenjem saopštavamo odlazak Andresa Inijeste iz kluba. Izražavamo mu najiskreniju zahvalnost za ovih pet godina, koliko je proveo tu i za značajan doprinos Visel Kobeu – navodi se u saopštenju kluba.

Inijesta je, kroz suze, najavio odlazak.

– Raskid ugovora bio je obostran. Oduvijek smo mislili da ću ovdje završiti karijeru, to je nešto što smo svi željeli. Trener Takajuki Jošida imao je druge prioritete – kazao je Inijesta.

Foto: Kyodo

Objasnio je da je dolazak u Japan bio jedna od najboljih odluka koje je donio u životu, te da se od prvog dana osjećao dobrodošlo. Istakao je da je ovo vrlo emotivan dan za njega, jer napušta klub nakon toliko godina. Dodao je da je davao sve od sebe na terenu i van njega i da je ponosan na to. 

– Želim da nastavim da igram fudbal. Osjećam da još to mogu. Kako se ovo poglavlje zatvara, vidjećemo kakve su mogućnosti. Želim da karijeru završim na terenu, ali to je komplikovano u ovom trenutku. Nadam se da će mi se želja ostvariti. Da vam iskreno kažem, ne znam što će se dalje dešavati – rekao je Inijesta na današnjoj konferenciji za novinare.

Uskoro će početi da traži novi klub.

Šta će biti kada ,,okači kopačke o klin”?

– Vidjećemo. Imam dogovor sa Visel Kobeom da se vratim u klub u nekom svojstvu kada završim karijeru. Kada govorimo o Barseloni, kao što sam rekao mnogo puta ranije, volio bih da se vratim tamo u nekom trenutku života, ali mislim da je taj momenat još daleko. Više od svega, nadam se da će Ćavi biti trener tima još dugo, to bi bila izvanredna vijest za fudbal – kazao je Inijesta. 

Andres Inijesta u Visel Kobeu odigrao je 133 meča, osvojio Carev kup 2019. i japanski Super kup 2020. godine. 

B.R.