DRUŠTVO PREPORUKA

Doniraj i podrži projekat ,,Čini dobro, zasadi drvo”

Fondacija ,,Čini dobro”, u okviru zelenih inicijativa, pokrenula je projekat „Čini dobro, zasadi drvo” kojim se žele ozelenjeti dvorišta obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite, skrenuti pažnju na ekološka pitanja i dati doprinos u promjeni negativnih navika i odnosa koje imamo u Crnoj Gori prema očuvanju prirodnih resursa, biodiverzitetu, zagađenju vazduha itd.

Projekat mogu podržati pravna i fizička lica donacijom preko sajta Fondacije u periodu od 25. maja do 25. juna.

Podsjećaju da je Fondacija u nedjelji u kojoj se obilježava Dan planete Zemlje, 22. aprila, pokrenula projekat „Čini dobro, zasadi drvo“ u okviru kojeg je zasađeno 90 sadnica u 18 obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite iz centralne i južne regije. Ističu da ih posebno raduje činjenica da su sve sadnice proizvedene u plasteniku JU SSŠ „Spasoje Raspopović”, Podgorica i da su rezultat zajedničkog rada učenica i učenika i njihovih nastavnica i nastavnika.

– Ne smijemo zaboraviti da je značaj drveća za čovjeka i planetu višestruk. Drveće ne samo da proizvodi kiseonik, već upija ugljen dioksid, sprječava eroziju, prečišćava zemljište. Pored ovoga, obezbjeđuje nam hlad u toku vrelih dana, smanjuje buku, štiti od jakih vjetrova, uljepšava okolinu, te da je dom i sklonište mnogih životinja. Stoga želimo da do kraja godine zasadimo još 80 sadnica različitog drveća, koje će hladovinu praviti u dvorištima vrtića, škola, dnevnih centara i drugih ustanova širom Crne Gore. Ove sadnice  će takođe biti proizvedene u plasteniku Srednje škole „Spasoje Raspopović“. Znamo da su ove teme važne i tebi. Zato te pozivamo da donacijom sredstava podržiš projekat „Čini dobro, zasadi drvo“, jer sa malo truda i volje možemo zajedno učiniti mnogo za našu Planetu. Činjenjem dobra danas, stvaramo bolju budućnost za sve nas! Zato činimo dobro – poručuju iz Fondacije ,,Čini dobro”.