Porto Novi
PREPORUKA SPORT

BASKET KAMP KOLAŠIN 2023: Deveta sezona u tri smjene, od 2. do 7. jula u Podgorici

Deveti Košarkaški Kamp u Kolašinu za djecu od 8 do 16 godina, koji se i ove godine zove „Lovćen Osiguranje Basket Kamp Kolašin“, biće održan ovog ljeta u tri smjene:
– I smjena od 18. do 24. juna Kolašin
– II smjena od 24. do 30. juna Kolašin
– III smjena od 2. do 7. jula Podgorica
– Deveto ljeto zaredom, bićemo ponovo zajedno. Kolašin, tri otvorena terena, dvije sportske dvorane. Vazdušna banja, spoj sunca i svježine na hiljadu metara nadmorske visine. Grad Kolašin se pokazao kao vazdušna banja sa tradicijom zdrave i uređene životne sredine, moderna i odgovarajuća sportsko-turistička infrastruktura sa ljubaznim domaćinima. Djeca uzrasta 8-16 godina tokom sedam dana, uz trenažni proces i utakmice koje imaju svake večeri, imaju i razna takmičenja u više disciplina gdje se nadmeću međusobno, boreći se za razna priznanja i nagrade koje su obezbijedili naši sponzori – ističu organizatori Vlado Šćepanović i Savo Đikanović.
U toku samog kampa planirana je, kako kažu, posjeta Ski centru Kolašin 1600 i nacionalnom parku Biogradska Gora.
– Hotel Bianca Resort se pobrinio da djeca između treninga uživaju koristeći njihov prelijepi bazen – navodi se u saopštenju organizatora.
Deveta sezona kampa će bi ti specifična i po tome, objašnjavaju onu, jer će Košarkaški kamp Kolašin treću smjenu od 2. do 7. jula
raditi u Podgorici na četiri moderno opremljena otvorena terena koja se nalaze u dvorištu osnovne škole ,,Novka Ubović”.
Polaznike dnevnog kampa u Podgorici očekuju dva treninga dnevno, koja će se organizovati po stanicama, plus večernja takmičenja i utakmice koje se igraju pod reflektorima.
– Deveto izdanje Kampa i više od 3.500 djece, koji su bili naši polaznici u prethodnih osam godina je potvrda da samo imamo pravo da rastemo i da se razvijamo. Pred nama su godine u kojima će Košarkaški kamp u Kolašinu i Podgorici, postati adresa košarkaške i životne obuke, ali i prave turističke poruke – kažu Šćepanović i Đikanović.
B.R.