Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: Više novčanih kazni zbog vožnje pod dejstvom alkohola, nasilja u porodici…

Zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – odbijanje podvrgavanju provjere prisustva alkohola u organizmu i omalovažavanje ovlašcenog policijskog službenika predsjednik suda za prekršaje Bijelo Polje Alija Beganović je okrivljenom B.B. iz Podgorice za oba prekršaja pojedinačno izrekao novčane kazne u iznosu od po 1.000 eura.

Zbog upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola sudija Andrijana Bulatović je okrivljenima F.S (34) iz Bijelog Polja i B.E (44) iz Bijelog Polja izrekla novčane kazne u iznosu od po 300 eura, okrivljenom L.E ( 27) iz Bijelog Polja novčanu kaznu u iznosu od 350 eura, a okrivljenom M.M (24) iz Bijelog Polja novčanu kaznu u iznosu od 400 eura.

Zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima- sudija Ahmet Međedović je okrivljenom B.V (38) iz Pljevalja izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 420 eura, M.B (19) iz Pljevalja zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 720 eura, okrivljenom M.D (55) iz Pljevalja 600 eura, dok je okrivljenom M.Đ (69) iz Pljevalja. zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150 eura, a okrivljenom B.K (70) iz Pljevalja, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. određujući da je ista izvršna prije pravosnažnosti.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, sudija Petar Varagić je okrivljenom D.M (24) iz Plava, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300 eura, okrivljenom M.Ć (43) iz Plava 400 eura, okrivljenom A.Š (20) iz Berana 420 eura, okrivljenom E.M (22) iz Petnjice izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura, a okrivljenog M.N (44) iz Rožaja zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici oslobodio krivice.

Zbog upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, sudija Vukajlo Smolović je okrivljenima L.A (41) državljaninu Albanije i okrivljenom Z.F (48) iz Peći, državljaninu Republike Kosovo, izrekao novčane kazne u iznosu od po 300 eura, okrivljenom M. A (25) iz Berana, zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura, dok je okrivljenima L.S (45) i L.M (55) obje iz Petnjice, zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, izrekao zaštitne mjere Obavezno psihijatrijsko liječenje na slobodi.