ART SLAJDER

PODGORICA: Božo Vrećo održao koncert pun emocija u KIC-u

Bosanskohercegovački izvođač sevdalinki Božo Vrećo održao je sinoć koncert pun emocija u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” u Podgorici.
U notu i emociju su ga pratili izuzetni bend koji su činili bubnjar Kadir Dogan, pijanista i harmonikaš Marko Nikolić, trubač Demir Kanturovski, gitarista Kristofer Eš i publika.
Emocija publike prema Božu Vreću bila je toliko snažna da su ga nekoliko puta rasplakali.
Nastup je počeo numerom ,,Aladža”. Od prvih taktova publika je držala ritam rukama.
– Jako sam srećan. Molim vas, ponesite tu ljubav kući, dajte je svima, čak i onima koji možda ne zaslužuju. Moramo ovaj svijet učiniti puno boljim – poručio je Božo Vrećo na početku večeri i zapjevao ,,Sahtijan”.
Poslije toga, uz držanje ritma rukama publike i u drugačijem, prelijepom, aranžmanu, otpjevao je pjesmu ,,Selim”.
Publika je s oduševljenjem dočekala sljedeću numeru ,,Što te nema”, a narednu pjesmu ,,Mila” posvećenu njegovo majci najavio je na ivici suza.
U pjesmi ,,Pašana” sišao je prvi put među publiku i zaplesao sa njom. Svi u sali su bili na nogama.
Predivno su pjevali, a nakon akapele refrena numere ,,Crne oči” dobili aplauz od Boža Vreća.

– Volim vas – rekao je, a odmah je stigao odgovor iz publike: ,,Volimo i mi tebe”.
Svi su bili na nogama i pjevali ,,Pandoru”.
Otkrio je i to da će spot za pjesmu ,,Oj, đevojko” snimati na Skadarskom jezeru, a publika je imala priliku da čuje i novu numeru ,,Čemerika”.
– ,,Čemerika” je nova pjesma koja se još gradi, koja još pulsira, koja još raste. Mada, ja bih je najradije ostavio takvu kakva jeste, sa svim onim što ćemo vam sada odsvirati i otpjevati. Ova pjesma nosi negdje u sebi gorčinu čemerike, otrovne biljke koju bi žene u čekanju tog svog dragog, koji nikad se ne bi vratio, popile taj otrov i preselile na drugi svijet. Ta čemerika mi je negdje bila izvor, inspiracija za cijeli album. Album očekujemo krajem godine. Snimaću videe, snimaću singlove, tako da, imaćete što gledati novo od mene do samog albuma – rekao je Božo Vrećo.
Iz publike su tražili pjesmu ,,Krila” i dobili je, uz priču kako je ona nastala.
– Žene, muškarci, jesmo li voljele kretena? Svi smo i prašta nam se. Reći ću kako sam ja preživio sve to. Zapravo, imate samo vrlo logičan izbor – da poludite ili da napišete pjesmu. Kako sam ja veoma neodlučan, čini mi se da me je zapalo oboje, pa sam u toj ludosti napisao nešto možda najdirljivije u tom trenutku što je iz mene izašlo. ,,Krila” koja koja su me vratila u život, koja su mi dala snage da nastavim dalje-rekao je Božo.
,,Ko li noćas miluje ti kosu” bila je zadnja numera u regularnom dijelu programa, ali, kako to već biva kada Vrećo dođe u Podgoricu i KIC, iz Velike sale ne izlazi se tako lako.
U prvom bisu otpjevao je ,,Pašanu” na čijem kraju je zaplakao i akapela, sa publikom, ,,Žute dunje”.
– Volim vas. Hvala puno, Podgorice. Vidimo se sjutra – rekao je Božo.
U drugom bisu, nakon dugog pozivanja publike, izašao je sa bendom da se pokloni.
Još dugo je nakon koncerta publika bila pod utiscima.
Vrećo i bend održaće večeras od 20 sati u KIC-u još jedan koncert za koji su karte rasprodate.
Tekst i foto: B.R

kud duga