MODA PREPORUKA

MOSCHINO: Džeremi Skot se povlači sa mjesta kreativnog direktora

Foto: Profimedia

Modna kuća Moschino saopštila je da se Džeremi Skot povlači sa mjesta kreativnog direktora ove italijanske marke, što je dizajner objavio i na Instagram profilu.

Džeremi Skot bio je kreativni direktor brenda ,,Moschino” posljednjih 10 godina, tačnije od oktobra 2013. kada je predstavio svoju revolucionarnu kolekciju za jesen/zimu 2014. Ta kolekcija je pokrenula brojne rasprave o ulozi mode u umjetnosti i njenoj vezi sa konzumerizmom.

Dizajner je rođen u Americi, a na mjestu kreativnog direktora naslijedio je dizajnerku Roselu Jardini, koja je tu funkciju obavljavala decenijama nakon smrti osnivača brenda Frenka Moskina koji je umro 1994. od AIDS-a.

Džeremi Skot je kroz svoje kolekcije promovisao lepršavu odjeću, sa primjesama nadrealizma.

– Ovih proteklih 10 godina u ,,Moschino” bile su divna proslava kreativnosti i mašte. Tako sam ponosan na nasljeđe koje ostavljam za sobom. Želio bih da se zahvalim Masimu Feretiju na privilegiji da vodim ovu kultnu kuću. Želio bih da se zahvalim i svim svojim obožavaocima širom svijeta koji su slavili mene, moje kolekcije i moju viziju jer bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće – napisao je dizajner na Instagramu.

Kralj kempa i provokacija
Oglasili su se brojni svjetski modeli koji su radili sa Džeremijem Skotom i koji su njegovi prijatelji, od Naomi Kembel, Sare Sampaio, Stele Maksvel, Džoan Smols, Lili Oldridž, Bele Hadid.

– Nevjerovatna decenija, moja ljubavi – poručila je Džoan Smols dok je Naomi napisala da jedva čeka novo poglavlja njegovog rada.

Kralj kempa Džeremi Skot je posljednju reviju pod okriljem ,,Moschino” organizovao u februaru u Milanu kada je na DNK ovog brenda dodao modele u stilu nadrealnog panka. Vidjeli smo tada seksepilne bomber jakne, drske haljine, velike kopče na čizmama, ogromne naušnice, lance na ramenima.

Dizajner je mijenjao i sam način predstavljanja kreacija pa je umio da manekenke zamijeni lutkama.

I prvi red na njegovim revijama bio je nesvakidašnji, tako su jedan njegov modni šou gledale plus sajz zvijezda Ešli Grejam i glumica iz filmova za odrasle Mia Kalifa.

– Džeremi Skot je napisao važno poglavlje u nasljeđu brenda svojim neustrašivim pop-kemp stilom, i pronicljivim humorom – vjernom poznatim kodeksima kuće – navodi se u saopštenju Aeffe u čijem je vlasništvu prestižna kuća, prenosi fashionnetwork.com.

Izvor: Blic Žena