ART SLAJDER

RAJO SIMONOVIĆ: Ne bih mogao bez muzike ni jedan dan

Crnogorski muzičar Rajo Simonović oduševio je žiri i publiku nastupima u regionalnom takmičenju ,,Zvezde Granda“, a već uveliko se sprema za četvrti krug.

Kako je kazao u razgovoru za MNE magazin, Rajo je izuzetno zadovoljan dosadašnjim dijelom takmičenja.

– Sve je kako treba, posložile su se kockice, četvrti krug dolazi polako. To sam ja, scenski nastup i pjevanje, u suštini ono što jesam, originalan. Vidim da me i publika podržava kao i žiri, sve u svemu odlično – kazao je muzičar.

Komentari žirija na račun Rajovih nastupa do sada su bili samo pozitivni.

– Podjednako mi je drag i bitan komentar od svakog člana žirija. Tu sam da se predstavim onako kako treba, svoju državu, svoj grad. Bilo je raznih komentara, šaljivih na račun frizure do onih pohvalnih kada je u pitanju pjevanje. Ipak je to muzički šou gdje je dozvoljeno opušteno se osjećati i ponašati. Najbitnije je pjevanje, ali dolaze u obzir i mnoge druge stvari – priča Simonović.

Odabir pjesama sa kojima će se predstaviti prepušta svojoj mentorki.

– Mislim da neko drugi bolje može da čuje i procijeni, drugačiji je utisak kada slušate nekoga i kada slušate sebe. U suštini biramo pjesme koje mi leže, jer ako neku pjesmu ne osjećaš i ne voliš, ne treba ni da je pjevaš – kazao je Rajo.

Rajo kaže da nikada nije mogao ni da zamisli da će se baviti nečim drugim osim muzikom.

– Da se opet rodim izabrao bih isto muziku. To nije samo umjetnost, ljubav, to je nešto mnogo kompleksnije, i ne može se riječima opisati. Ne bih mogao bez muzike ni jedan dan. Za ovih dvadeset godina koliko se bavim muzikom, nikada nisam imao neko loše iskustvo – priča Simonović.

Rajo kaže da je Balkan iznjedrio mnogo poznatih i kvalitetnih imena kada je muzička scena u pitanju.

– Mnogo je pjevača, trebalo bi vremena da nabrojim sve njih, od Šabana Šaulića preko Snežane Đurišić, Ane Bekute… Pjevač kojeg bih posebno izdvojio, i sa kojim sam prijatelj je Željko Samardžić, on je prije svega veliki čovjek i gospodin – iskren je Simonović.

Publika ga uvijek lijepo dočeka gdje god da nastupa, stvarajući zajedno sa njim muzičke uspomene.

– Nastupam svuda, u cijeloj Crnoj Gori u klubovima i diskotekama, ali i na privatnim veseljima. Publika je uvijek vesela, malo im treba da se opuste, uglavnom traže najveće hitove, pjesme koje su svuda slušane, ne samo u Crnoj Gori – kazao je muzičar.

N. Petrović

kud duga