ART SLAJDER

KIC ,,BUDO TOMOVIĆ”: Ivan Bosiljčić nakon pet godina nastupio pred podgoričkom publikom

Nakon pet godina, Ivan Bosiljčić ponovo je nastupio pred podgoričkom publikom, u prepunoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”.
Emocija između Bosiljčića i publike u potpunosti je opravdala naziv ,,Naše veče“.

– Dobro veče dragi moji, dobro veče prijatelji moji, mi imamo samo jedan cilj, da se sjetimo da ljepote još ima, da dobrote još uvijek ima. ,,Ljepota će spasiti svijet“ kazao je veliki Dostojevski – započeo je tim obraćanjem Bosiljčić veče emocija nakon izrecitovanih stihova iz Biblije.

U pratnji svojih muzičara, Gorana Kovačića, Zorana Stojanovića i Milana Vujovića, Ivan je napravio atmosferu koja je podigla na noge sve u sali, od onih najmlađih do najstarijih. Umjetnost, kultura, poezija, pjesma, ne znaju za godine, pokazali su to aplauzi nakon svake izvedbe.

Pjesme ,,Žute dunje“ i ,,Pukni zoro“ izazvale su posebne emocije kod publike, a Bosiljčić je glumom, pjevanjem, recitacijom pokazao zašto je među omiljenim glumcima u regionu. Tražili su ljubitelji ,,Gipsy Kings“ grupe još jednom pjesmu ,,Un amor“, a nakon ponovo otpjevane pjesme, Ivan je kroz osmijeh zamolio publiku da ga ne stavlja na crtu najvećem Pavarotiju, čiji bis je na jednom koncertu trajao dva ipo sata.

Mnogo puta je Ivan izmamio osmijeh publici, a čuli su se komentari kako bi voljeli da ,,Naše veče“ traje ,,pa makar još dva sata”. Stihovima koje je napisao Bulat Okudžava priveo je kraju Bosiljčić druženje sa podgoričkom publikom, poručivši im u ime muzičara i svoje ime da su zahvalni jer imaju za koga da nastupaju. Nekoliko minuta aplauza, izazvalo je oduševljenje i kod samog glumca. Publika je krenula da napušta salu, ali se Ivan vratio na scenu i učinio veče još posebnijim.

N.P.

Foto: B.R.

kud duga