MODA PREPORUKA

U ČAST FRANCUSKIH HEROINA: Nova Dior kolekcija predstavljena u Parizu

Foto: Profimedia

Na Nedelji mode u Parizu brend Christian Dior među prvima je pokazao svoju kolekciju za jesen/zimu 2023/2024. godine, a zanimljivo je da je ista inspirisana 50-im godinama prošlog vijeka i trima nevjerovatnim damama i heroinama koje su oblikovale posleratni period u Parizu.

Kreativna direktorka modne kuće Marija Gracija Kjuri inspiraciju je pronašla u liku i djelu Ketrin Dior, sestri osnivača brenda, koja je bila borac u francuskom Pokretu otpora tokom Drugog svjetskog rata, te u pjevačicama Edit Pjaf i Žilijet Greko.

-Njihov stil, njihova nezavisnost i njihova umjetnička vizija bili su za to vrijeme zaista revolucionarni. Ove žene za koje vjerujem da su mi nekako bliske svojim stavom i vizijom dale su mi drugačiji pogled na nasljeđe Diora – rekla je Kjuri.

Plisirane suknje dubokog struka, tanki kožni kaiševi oko struka, kožne rukavice, naočare sa mačkastim okvirima, bluze sa mašnom, tartan kaputi, džemperi od kašmira, stil koji koketira sa koledž uniformom i muškom modom – samo su neki od modnih momenata na ovoj reviji.

Izvor: Blic Žena