Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ABA LIGA: Pobjeda Budućnosti

Foto: Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost slavili su protiv FMP-a u 84:56 (21:22, 22:14, 22:6, 19:16) u derbiju 18. kola ABA lige, saopšteno je iz Budućnosti.

Samo u prvoj dionici bilo je neizvjesno. Zapravo, gosti su poveli serijom 4:10, ali Budućnost nije dozvolila da se rezultatski odlijepe, pa je polako hvatala priključak, a onda poenima Petra Popovića sa zvukom sirene došla na samo poen zaostatka nakon prvih deset minuta.

Tada se upalila ,,plavo-bijela” mašina, baš kao i Ljubljani i krenuli su da nižu serije, od kojih je ona na kraju poluvremena od 11:0 bila presudna za dalji tok meča.

Ta serija se nastavila i u drugom poluvremenu, išla je do 18:0, a onda i na 32:4.

Svi igrači u protokolu su se upisali u strijelce, a posebno na oduševljenje publike novu trojku je pogodio Suad Šehović koji tako diže ljestvicu sopstvenog rekorda najboljeg trojkaša ABA lige.

Ponovo, kao i ko zna koji put ove sezone, najbolji u našim redovima je bio Tre Bel Hejns sa 20 poena i šest asistencija, ali i tri ukradene lopte.

I dalje u odsustvu Igora Drobnjaka, Popović i Atić se mijenjaju kao uslovni organizatori igre, a kapiten Budućnosti je na ovom meču podijelio pet asistencija.

Sa ove dvije vezane pobjede, protiv direktnih konkurenata za treće mjesto, Budućnost hvata dobru pol-poziciju pred plejof regionalne lige, zaključuje se u saopštenju Budućnosti.