PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Rafael Varan završio reprezentativnu karijeru

Foto: TOI

Rafaela Varana više neće navijači gledati u dresu Francuske. Odlučio se da se povuče iz međunarodnog fudbala u 29. godini.
– Predstavljanje naše velike zemlje deceniju bila je jedna od najvećih počasti u mom životu. Svaki put kada sam obukao ovaj specijalni plavi dres, osjećao sam ogroman ponos. Dužnost da dam sve, da igram srcem i da pobjeđujem svaki put kada izađemo na teren. Razmišljao sam o tome nekoliko mjeseci i odlučio da je pravo vrijeme da se povučem iz međunarodnog fudbala – najavio je ovim riječima kraj reprezentativne karijere Rafael Varan.
Kazao je kako se kao dijete sjeća da je pratio igre reprezentacije 1998. godine, ,,ove igrače koji su nas tjerali da doživimo neopisive emocije.”
– Sanjao sam da radim kao naši heroji i, 20 godina kasnije, doživio sam jedno od najboljih iskustava u svom životu, koje me je učinilo zaista ponosnim. Donijeli smo Kup kući!! Nikada ga neću zaboraviti. Još osjećam svaku emociju koju sam osjetio tog dana, 15. jula 2018. Bio je to jedan od najvećih i najupečatljivijih trenutaka u mom životu. Ova pobjeda koju smo zajedno izvojevali nikada ne bi bila moguća bez podrške Didijea Dešana, svakog od članova uprave i našeg osoblja tokom ovih godina, saigrača koji su branili naš dres u svakoj našoj utakmici. Ali što je još važnije, ova pobjeda ne bi bila moguća bez podrške svakog od vas na ovom putu. Vaš entuzijazam, proslave i sjećanja na naš povratak u Francusku ostaće zauvijek urezani u mom umu. I poslije poraza u finalu prošle godine, uz svakako sjajan niz, dočekali ste nas kao heroje kada smo se vratili. Svakom od vas hiljadu puta HVALA! Sigurno će mi nedostajati ovi trenuci sa vama, ali došlo je vrijeme da nova generacija preuzme vlast. Imamo grupu talentovanih mladih igrača koji su spremni da preuzmu, koji zaslužuju šansu i kojima ste potrebni. Od srca, hvala. Raf – poručio je Varan putem službenog profila na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Raphael Varane (@raphaelvarane)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Raphael Varane (@raphaelvarane)


Varan je reprezentativni dres nosio od 2013. godine. Upisao je 93 nastupa u njemu. Sa Francuskom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2018 (2022. u finalu su izgubili od Argentine) i Ligu nacija 2021. godine. 
B.R.