Porto Novi
PREPORUKA SPORT

POLUFINALE LIGE NACIJA: Španija-Italija i Hrvatska-Holandija

Finalni turnir Lige nacija biće odigran od 15. do 18. juna holandskim gradovima Roterdamu i Enšedeu. Pored domaćina Holandije, učestvuju pobjednici ostalih grupa Lige A – Španija, Hrvatska i Italija.
Liga nacija će u svom trećem izdanju dobiti trećeg osvajača, pošto su prethodne dvije titule osvajali Portugal i Francuska.
Žrijebom u Nionu odlučeno je da se u polufinalu sastanu Španija-Italija, odnosno Hrvatska-Holandija.
Kuglice je izvlačio legendarni holandski reprezentativac Vesli Snajder koji je prvo izvukao ime Španije, a zatim i njenog protivnika Italiju. Biće to repriza polufinala iz 2021, kada je Španija prošla u finale gdje je kasnije poražena od Francuske.
Tada je već postalo jasno da je drugi par Hrvatska-Holandija, a zanimljivo je da je Holanđanin Snajder prije žrijeba izdvojio ,,kockaste” kao ekipu koja ima najviše šansi da osvoji titulu.
– Nakon što sam vidio kako igraju, mislim da Hrvatska može da osvoji trofej Lige nacija – rekao je Snajder uoči žrijeba.
Holandiji je ovo drugo učešće na finalnim turnirima, u prvom izdanju je izgubila finale od Portugala. Hrvatska je jedini debitant.
Polufinalni mečevi na programu su 14. i 15. juna u Roterdamu, odnosno Enšedeu. Meč za treće mjesto igraće se 18. u Enšedeu, a finale istog dana u Roterdamu.

Izvor: novosti.rs