DRUŠTVO PREPORUKA

HERCEG NOVI: Potraga za dječakom nastavlja se sjutra

Foto: Regionalni ronilački centar

Potraga za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče prošle nedjelje, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more biće nastavljena sjutra, kazao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

– Današnja akcija završena oko 13.30 sati a izvršena je kompletna pretraga terena od ulaza u Boku, od Kumbora do Njivica – sa kopna, pod vodom i iz vazduha. Sjutrašnju akciju pojačaće i specijalno plovilo Hidrometeorološkog zavoda. Predlog ribara je da sjutra veče idu četiri, pet ferala u nizu – rekao je Lukšić.

On je ranije danas istakao da će u potrazi učestvati 20 plovila. Takođe, dodao je da se očekuje oko 100 spasilaca sa kopnenim snagama.

– Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), MVCG, Lučka kapetanija Kotor, Sektor granične policije Herceg Novi, Direktorat za ribarstvo, Porto Montenegro, Marina Lazure, Direktorat za zaštitu i spsavanje, Portonovi, UNA Tivat, Montefish, Mamula Island Hotel, Golden Wave, Nik-Nat. Pored toga učestvuje i 16 ronilaca, RCUD Bijela, Vojska Crne Gore i Vatrogasci Kotor – rekao je za CdM Lukšić.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela kazao je CdM-u da su uslovi na terenu bili mnogo bolji nego prethodnih dana. Pretragu su vršila sa tri ronilačka tima.

– U skladu sa planom pretrage danas pretražujemo sa tri ronilačka tima uz asistenciju ronilaca Službe zaštite i spasavanje Kotor i uz logističku podršku ronilaca Službe zaštite i spasavanja Nikšić – rekao je Mijajlović.

Izvor: CdM