MAGAZIN PREPORUKA

Švedski beauty-tech brend FOREO najavljuje godinu u znaku zdravlja i ljepote

S nevjerovatnim napretkom tehnologije, beauty proizvodi postaju sve sofisticiraniji i personalizovaniji. Inovacije i budućnost ljepote predvodi beauty-tech kategorija, a FOREO Institut u Stockholmu upravo je najavio trendove koji će obilježiti godinu pred nama.

– Beauty industrija nalazi se pred velikom prekretnicom. Korisnici više ne biraju proizvode zbog kojih će bolje izgledati, nego one zbog kojih će se zaista i osjećati bolje. FOREO je ovo davno prepoznao i stvorio sad već legendarne proizvode, koji spajaju i olakšavaju brigu o zdravlju i ljepoti – kaže Igor Spina, FOREO generalni menadžer za Južnu Evropu. 

FOREO predviđa da ćemo u 2023. godini vidjeti još veći potencijal beauty-tech uređaja zbog brojnih pozitivnih uticaja na zdravlje i ljepotu kože.

1. Zaštita kožne barijere

Jedan od trendova koji će i dalje dominirati beauty svijetom je zaštita kožne barijere – spoljašnjeg sloja kože koji zadržava vlagu i štiti je od spoljašnjih uticaja. Prekomjerno uklanjanje prirodnih ulja oštećuje kožnu barijeru, što kožu čini osjetljivijom i sklonom crvenilu i iritacijama.

Sastojci kao što su ceramidi i niacinamid biće u središtu pažnje, no FOREO upozorava da niti jedan sastojak ne može u potpunosti popraviti oštećenje kožne barijere, zbog čega je kvalitetno, ali nježno čišćenje kože jako važno. Nova FOREO LUNA 4 plus ima jako mekan i nježan silikon, a uklanja 99.5% nečistoća, ostataka šminke, viška sebuma i odumrlih stanica kože bez oštećenja kožne barijere.

FOREO LUNA 4 plus je jedini uređaj na svijetu koji spaja dubinsko čišćenje kože, termoterapiju s crvenim LED svjetlom i mikrostrujne masaže. Termoterapija, u kombinaciji s crvenim LED svjetlom, osigurava dubinsko čišćenje i potiče stvaranje kolagena, dok ciljane mikrostrujne masaže učvršćuju kožu lica i smanjuju vidljive znakove starenja.

2. Neinvazivni tretmani 

Anti-age tretmani su jako traženi, a predviđa se da će njihova popularnost još rasti u 2023. godini. Ipak, sve više ljudi se u želji za održavanjem mladalačkog izgleda odlučuje za neinvazivne tretmane, koji donose dugoročne rezultate.

Prošle je godine FOREO zabilježio veliki rast potražnje za BEAR-om, prvim medicinskim, mikrostrujnim uređajem, kojeg je odobrila FDA, a koji sadrži Anti-Shock System što ga čini najsigurnijim mikrostrujnim uređajem na svijetu. Ovaj beauty-tech gadget klinički dokazano smanjuje bore i učvršćuje kožu u opuštajućem tretmanu nakon kojeg će vaša koža zablistati.

3. Beauty-tech kao predvodnik nove ere ljepote 

Iako je beauty-tech već ostavio dubok trag u industriji ljepote i zdravlja, u ovoj godini mu se predviđa još veća popularnost. Korisnici se sve više okreću održivim, dugotrajnim proizvodima koji donose odlične rezultate u samo nekoliko minuta.

LED svjetla i krioterapija samo su neke od karakteristika moćnog UFO 2 uređaja, koji klinički dokazano poboljšava nivo hidratacije kože za 126% u 90 sekundi. Uz to sadrži i termoterapiju i opuštajuće T-Sonic pulsacije što ga čini pravim spa tretmanom na dlanu i saveznikom lijepe, zdrave i njegovane kože.

Beauty industrija se razvija nevjevatnom brzinom, a neki od najavljenih trendova već su odavno dio FOREO ponude. Stvaramo proizvode koji će ljudima, uz predivnu i zdravu kožu, donijeti i novo samopouzdanje. Budućnost ljepote svakako je usmjerena na dobar osjećaj u sopstvenoj koži, a tu misiju već godinama predvodi FOREO – s vrhunskom tehnologijom u službi zdravlja i ljepote kaže Adriana Pirjak, FOREO Head of Product Management.

FOREO LUNA 4 plus, BEAR i UFO 2 dostupni su kod službenih partnera: Multicom i Cosmetics

PR

One Response to Švedski beauty-tech brend FOREO najavljuje godinu u znaku zdravlja i ljepote