PREPORUKA TURIZAM

NOVO PRAVILO: Uskoro će biti još teže posjetiti Luvr

Foto: Unsplash/Michael Fousert

Ukoliko do sada niste posjetili čuveni muzej Luvr a imate u planu da to učinite u bliskoj budućnosti, spremite se na nova ograničenja i pravila koja iziskuju da se dobro organizujete na vrijeme.

Naime, iz ovog muzeja su najavili da će ograničiti dnevni broj posjetilaca na 30 hiljada kako bi se izborili sa prevelikim gužvama. To je objavljeno uz obrazloženje da bi muzej trebalo da bude pozitivno iskustvo, naročito za one koji ga posjećuju prvi put.

Ova brojka je za trećinu manja od posjeta koje je muzej biljeležio prije pandemije, kada ga je dnevno posjećivalo oko 45 hiljada ljudi. Međutim, od tada muzej uglavnom i posjećuje oko 30 hiljada ljudi dnevno, što znači da muzej samo želi da zadrži stanje takvo kakvo je sad.

Vrijedi napomenuti da se još od ranije može rezervisati tačno vrijeme za ulazak u muzej onlajn, odnosno isplanirati unaprijed. Ograničavanje broja posjetilaca takođe je najavljeno u jeku iščekivanja Olimpijskih igara koje će se 2024. godine održati u Parizu.

Sve u svemu, to uopšte ne zvuči toliko loše i malo napora u startu može vam osloboditi vriueme za kasnije aktivnosti u toku dana.

Izvor: Time Out