HOROSKOP

Prognoza za period od 9. do 16. januara

OVAN

Energija vam je usmjerena prema budućnosti. Međutim, ponovo se naglašava sklonost impulsivnom i  nepromišljenom takmičarskom ponašanju, koje može da vam stvori niz problema i  nesreća koje sami izazivate. Naročito je kritičan kraj sedmice, kada treba biti oprezan u svakom smislu i  izbjegavati bilo kakve iznenadne odluke, ideje i  naročito akcije i  inicijative. Na ljubavnom planu  smanjuje vam se potreba za ljubavlju i  bliskošću. Nažalost, nijeste u najboljem periodu, pa i  na ljubavnom planu možete svojim sebičnim ponašanjem ili nepažljivošću prema dragoj osobi da izazovete nagli raskid,  jer je dragoj osobi preko glave vaših grešaka. Slobodni Ovnovi žele da se dokazuju,  pa možete uletjeti u avanture zbog kojih bi se kasnije kajali.

Zdravlje – lagano se popravlja, ali oprez od naglosti  u saobraćaju i pri radu.

BIK

Za većinu Bikova vrlo loš period je prošao,  pa vam ova sedmica donosi opuštenost . Ono što će se najviše popraviti je vaš odnos sa drugim ljudima,  koji vam je već neko duže  vrijeme u krizi.   Poslovna situacija i  dalje iziskuje od vas pažljivo ponašanje. Ortak ili neočekivani splet okolnosti može vam donijeti probleme, iznenadne, dramatične, urušavajuće, koje su izazvane spolja, od strane drugih ljudi ili spoljašnje sredine. Ono što možete da uradite je da budete oprezni, izbjegavate napete i  nervozne ljude i  takmičarske situacije. U ljubavi potrebno vam je strpljenje, draga osoba je prilično napeta. Slobodni Bikovi neodlučno prihvataju udvaranje Djevice ili Blizanca, a još nisu raščistili odnose sa osobom iz prošlosti. Vaša prevelika očekivanja mogu vam donijeti razočarenje.

Zdravlje – poboljšava se, ali se nemojte opustiti, vaše ozdravljenje iziskuje strpljenje i istrajavanje.

BLIZANCI

Sam početak ovog perioda donosi vam nedoumicu i  slabljenje sopstvene volje, koja i  inače nije jaka. Osoba na položaju ili autoritet poljuljaće vaše stavove i  planove, pa neko kratko vrijeme nećete znati kako da se postavite ili kako da postupite. Ukoliko dobijete velika obećanja o napretku, ona nažalost najvjerovatnije nijesu tačna.  Izbjegnite neprovjerena ulaganja, pozajmice ili neprovjerene kupovine, moguća šteta. Na ljubavnom planu vaše usklađivanje sa dragom osobom i  prilagođavanje daje dobre rezultate, ali vaše dobre odnose može narušiti miješanje prijatelja ili neočekivani spoljašnji događaj koji vas privremeno razdvaja. Neprijatno će vas iznenaditi udvaranje i  događaj povezan sa dotadašnjim prijateljem, pa je moguć raskid ili udaljavanje.

Zdravlje – lagano vam opada snaga i  vitalnost, pa ste usporeniji nego inače. Dozvolite svom tijelu da se obnovi kroz mir, opuštenost i  brižnost o sebi.   

RAK

Vi zavisite od svojih osjećanja i  dobro je kada su ona stabilna. Ipak, ove sedmice ćete biti pomalo nervozni, naročito muškarci mogu biti osjetljiviji nego inače. Na poslovnom planu situacija se najzad pokreće, doduše vrlo sporo, uz zastoje i  završavanje nedovršenih poslova. Oprezno sa  novcem i  imovinom, moguća prevara ili krađa, i  to od osobe od autoriteta, neko kome vjerujete.  Emotivno, većina Rakova je u stabilnoj vezi, ali imajte u vidu da probleme van kuće unosite u kuću, pa ukoliko dođe do sukoba ili svađe, vi ste na neki način raspirili pretjerane strasti. Slobodni Rakovi mogu biti iznenađeni udvaranjem ili napadnim pristupom osobe koju su smatrali saradnikom. Neki popustljiviji Rakovi mogu prihvatiti udvaranje, ali će se kasnije kajati.

Zdravlje – fizički se ne naprežite.

LAV

Vi uvijek izgledate kao da znate što hoćete,  čak i  onda kada to nije tako. Ovaj put, početkom sedmice bićete dezorijentisani, zbunjeni, nesigurni u kom pravcu da se okrenete i  koje rješenje u datoj situaciji je najbolje. Ova zbunjenost će brzo proći, ali je i  dalje najbolje rješenje držati se ustaljenih i  provjerenih vrijednosti i  principa pri preduzimanju akcija. Finansijska situacija je slaba, pazite da vas dodatno neko ne prevari.

Na ljubavnom planu pomalo ste u raskoraku sa dragom osobom. Vi ste okrenuti ljudima, društvu, prijateljima i  težite da budete među ljudima, dok draga osoba ima drugačije ciljeve i nastavlja da ih sprovodi. Slobodni Lavovi se lako mogu upustiti u usputnu avanturu, čak iako vam se ne sviđa, više kao neko usputno dokazivanje.

Zdravlje – moguće infekcije ili zaraze.

DJEVICA

Poslovna situacija je krenula nešto bolje nego inače, međutim, budite vrlo oprezni, naročito početkom sedmice. Moguće da budete uvučeni u prevaru, obmanu.  Ovo može biti lažno obećanje o napretku ili neiskrena saradnja. Osoba sa kojom bi trebalo da sarađujete je neodlučna, zbunjena, pa ovakvo stanje prenosi i  na vas. Neko vrijeme ćete se više posvetiti domu, kući, ukućanima i  najbližim prijateljima. Uvidjećete da je jedan poslovni  ciklus pred svojim okončavanjem i da je neophodno da napravite i  zaokružite cjelinu.  Na ljubavnom planu vaše okretanje domu i  porodici doprinosi dobrim odnosima sa dragom osobom, pa u tom periodu očekujte mirna i  prijatna dešavanja u familiji i  na ljubavnom planu. Slobodne Djevice dvoumiće se da li da se upuste u ponuđenu kratkotrajnu zabavu.

Zdravlje – malo ste se premorili od prethodnih događaja, pa je dobro da se više odmarate.

VAGA

Na poslovnom planu, iako vam se čini da je neophodno da započnete nešto novo, planete ipak ukazuju da su dosadašnji planovi ono što je realno i  da istrajavajući u starim planovima vremenom očekujte napredak. Samo poneke Vage će popustiti pod impulsima i  krenuti u novu akciju, koja će se brzo pokazati kao pogrešna investicija. Na ljubavnom planu skloni ste takmičarskom ili kritičarskom pristupu što, i sami znate, nije dobro. Ipak, ovo jeste vrijeme kada imate pravo da tražite ono što smatrate da jedan odnos mora da ima:  nivo, kullturan pristup, mirno savjetovanje i  prijatne razgovore. Draga osoba će se ukladiti sa vama i ispunjavati vam želje, ali postoji opasnost da pretjerate sa zahtjevima i naljutite dragu osobu. Slobodne Vage će biti u prilici da flertuju.

Zdravlje- mogući upalni procesi, visoke temperature, zaraza.

ŠKORPIJA

Na poslovnom planu su moguće smetnje i  loši uplivi koji stvaraju nejasnu i zamagljenu situaciju, pa osoba od koje zavisite ili sa kojom sarađujete, postaje neodlučna i  nestabilna i  time utiče na vaše zajedničke ciljeve. Vrijeme je da preuzmete inicijativu i da pokrenete situaciju. Finansijska situacija je nestabilna, obećanje o pomoći ili pozajmici može da ne bude kako je rečeno. Međutim, ukoliko se pokrenete i  preuzmete inciijativu, ova pomoć neće propasti, već će stići  do vas. Na ljubavnom planu sa dragom osobom očekujte topliji i  prisniji period, a romantnične Škorpije  će imati ponovnu renesansu odnosa. Slobodnim Škorpijama  pojavljuje se osoba za koju su i  ranije bili zainteresovani.

Zdravlje- nešto bolje, lagano se vraćate u formu.  Vaše zdravlje zavisi od vaše vitalnosti.

STRIJELAC

Osoba na koju se oslanjate ili joj vjerujete pokazaće se kao nepouzdana ili neodlučna, što će zasmetati zajedničkim planovima ili odlukama. Međutim, vi ste aktivan i  inicijativan znak,  pa će malo podsticaja sa vaše strane pomoći da se sitaucija pokrene i  da se bar počnu nazirati dobra rješenja i  dobri rezultati u budućnosti. Oprezno sa novcem i  imovinom, moguća neprijatna iznenađenja ili ponude o ulaganju koje će se brzo pokazati kao lažne i  netačne. Krajem sedmice pred vama je uzmak ili zaokruživanje jednog poslovnog ciklusa, jedan poslovni proces se okončava i  privodi kraju. Na ljubavnom planu prepuštate se vođstvu i  inicijativi drage osobe, što vam oboma odgovara. Slobodni uživaju u kontaktima sa zanimljivom osobom, vjerovatno Lavom,  i istovremeno vode laku komunikaciju sa još jednom osobom.

Zdravlje- moguće infekcije i  oprezno s ljekovima.

JARAC

Aktivno se borite za svoju poziciju, jer rival ili konkurencija su jaki i  dodatno imaju saradnju sa važnom osobom ili autoritetom. Za sada je dobro da održavate svoju poziciju i  da održite dobre odnose koliko je to moguće. Ipak, napetost na radnom mjestu raste i  može kulminirati krajem ovog perioda. Budite oprezni, vi ste ti koji će izvući deblji kraj. Finansijska situacija, nažalost, takođe nije sjajna. Moguće štete ili dodatni izdaci povezani sa familijom ili domom, što otežava budžet. Izbjegnite obećavajuće velike zarade sa malim ulaganjima, to je prevara. Na ljubavnom planu je situacija znatno bolja. Sa dragom osobom se razumijete, iako je pred vama period smanjenog viđanja zbog objektivnih okolnosti. Slobodnima novo poznanstvo, Vaga ili Bik će vam privući pažnju, a početkom juna i  jedna Djevica može biti aktuelna.

Zdravlje- nešto bolje nego u prethodnom periodu, ali se čuvajte naglih i  iznenadnih događaja, oprez u saobraćaju i  pri radu sa mašinama.

VODOLIJA

Na poslovnom planu situacija je  malo bolja, ali je potreban veliki trud i  istrajavanje za to malo pomaka. Podrška i  pomoć od važne ili autoritativne osobe će vam dobro doći.  Nekim Vodolijama je preko glave posla ili rada koji ne donosi željene rezultate, pa ćete ozbiljno razmišljati o napuštanju ili preusmjeravanju u nekom drugom pravcu. Dobro razmislite prije nego što ćete negdje ulagati imovinu. Na ljubavnom planu postoji manja neusaglašenost, draga osoba izbjegava da sagleda objektivnost situacije, a odgovornost prebacuje na vas. Slobodnima jedna kratka   avantura.

Zdravlje- nijeste u najboljoj formi.

RIBE

Dom, kuća , porodica, neko vrijeme će biti u žiži vašeg interesovanja, pa će i posao koji obavljate biti prenešen u vaše svakodnevne odnose sa ukućanima. Ovo će se brzo pokazati kao povoljno, jer ćete jednu svoju nedoumicu ili nejasnoću što da radite riješiti i  pomoći će vam osoba iz domaćinstva. Vaša inicijativa ili aktiviranje na poslovnom planu donijeće rezultate,  a možete očekivati i  manju materijalnu dobit, koja će svakako dobro doći. Na ljubavnom planu situacija je znatno prijatnija, naročito ukoliko imate stalnog partnera. Slobodne Ribe  stidljivo odbijaju navalentno udvaranje, vjerovatno Lava ili Ovna, ali ste ipak vremenom skloni da popustite.

Zdravlje – dobro, bez promjena.