DRUŠTVO PREPORUKA

SJEVERNA MAKEDONIJA: Povrijeđeno 12 putnika kada je u kombi udarilo željezničko vozilo na pruzi kod Velesa

Foto: Pixabay/CodeCondo

Svih 12 putnika je povrijeđeno kada je željezničko vozilo udarilo u kombi na pružnom prelazu kod Velesa u Sjevernoj Makedoniji.

Nesreća se dogodila oko podne na pruzi u blizini bivše veleške fabrike „Porcelanka“, a u kombiju su bili putnici iz sela Čaška i Melnica, koji su se vraćali iz Velesa.

Na tom željezničkom prelazu nema rampe, a kako je rekao mašinivođa, kombi je vidio 200 metara prije prelaza i pokušao je da ga upozori sviranjem, ali nije u tome uspio.

Napomenuo je da je kočio čim je vidio kombi na pruzi, ali da je motoru tog željezničkog vozila potrebno 400 metara da se zaustavi.

-Kako sam ga vidio, počeo sam da kočim i sviram, ali taj nije pogledao ništa. Dugo sam svirao dok ga nisam udario. On nije pogledao gore, skoro je bio prešao prugu, a ja sam se bio skoro zaustavio – rekao je mašinovođa televiziji Kanal 5.

Gradonačelnik Opštine Čaška Goran Stojanovski je rekao da su svi putnici lakše povrijeđeni.

-Rekao bih da u svoj ovoj nesreći ima i sreće jer su prošli sa lakšim povredama. Povrijeđeno je 12 građana iz sela Melnica i Čaška, koji su se vraćali iz Velesa – rekao je Stojanovski kablovskoj televiziji Klan.

Izvor: Beta