DRUŠTVO PREPORUKA

UIP: Za vikend napisano 13.000 eura kazni

Foto: UIP

U udruženim akcijskim kontrolama ugostiteljskih objekata tokom vikenda inspekcije su izrekle 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 13.300 eura

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove i to turistička, radna i sanitarna u dane vikenda vršile su akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici.

-Turistička i sanitarna inspekcija vršile su kontrolu u 15 ugostiteljskih objekata dok je radna inspekcija izvršila osam kontrola. Takođe, turstički inspektori su u toku ove akscije kontrolisali ugostiteljske objekte i u opštinama Tuzi i Danilovgrad pri čemu su izdali jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i imali jedno ukazivanje na nepravilnost – navodi UIP na Facebooku.

Sanitarna inspekcija je u toku 15 kontrola utvrdila 13 nepravilnosti koje se odnose na rad lica bez sanitarnih knjižica i tom prilikom izrekla 13 prekršajnih naloga u iznosu od po 500 eura za pravno lice i 13 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 200 eura za odgovorno lice u pravnom licu.

Turistička inspekcija je u toku 15 kontrola utvrdila 11 nepravilnosti koje se odnose na kršenje zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru i izrekla sedam prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 500 eura za pravno lice kao i sedam prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 100 eura za odgovorno lice u pravnom licu.

Turistička inspekcija je podnijela i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Radna inspekcija je u toku pomenute akcije izvršila osam kontrola pri čemu je utvrdila pet nepravilnosti i podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

-Uprava za inspekcijske poslove će i u predstojećim prazničnim danima sprovoditi akcije ovog tipa u nastojanju da sve procese poslovanja uvede u legalne tokove – poručuju.