DRUŠTVO PREPORUKA

SOLIHAL: Troje djece umrlo nakon pada u zaleđeno jezero 

Detalj sa današnje pretrage jezera (foto: Jacob King/PA)

Tri dječaka od osam, deset i 11 godina preminula su nakon pada u jezero, potvrdila je britanska policija danas, piše N1.

Spasilačke ekipe izvukle su juče četvoro djece koja su pala u vodu nakon što je pukao led na površini jezera u Babs Mil Parku u Solihalu, u Velikoj Britaniji.

Sinoćnja pretraga jezera (foto: Joseph Walshe/SWNS)

– Dječaci su hitno prevezeni u bolnicu nakon što su izvučeni iz vode. Nažalost, nijesu mogli biti oživljeni. Naše misli su sa njihovom porodicom i prijateljima u ovom duboko razarajućem trenutku – saopštila je danas policija Vest Midlendsa.

Dodali su da je četvrti dječak, koji ima šest godina i dalje u kritičnom stanju u bolnici.

– Pretraga jezera se nastavlja dok nastojimo da utvrdimo šta se tačno dogodilo i da li je još neko pao u vodu. Uzevši u obzir savjet specijaliste medicine i temperaturu vode, vrijeme kada su upali u jezero i godište potencijalnih žrtava, više nemamo nade da ćemo ikoga pronaći živog. Ovo više ne možemo zvati akcijom spašavanja – kazao je oblasni inspektor Ričard Stenton danas, a prenosi britanski Telegraph.

Britanski Telegrah, takođe, javlja da je policiji prijavljeno da se šestoro djece igralo na ledu. Očevidac za Telegraph kaže da je led bio tanak, te je noga jednog djeteta propala kroz krhotinu. Nakon toga, troje djece potrčalo je da mu pomogne, ali su svi upali potom u vodu. Pojašnjavaju da su djeca bila prijatelji koji su se igrali na ledu.

B.R.