DRUŠTVO PREPORUKA

CETINJE: Oduzeo sebi život pred više policajaca koji su mu pretresali kuću

Mile Kadija (71) sa Cetinja izvršio je samoubistvo dok su službenici više organizacionih jedinica Uprave policije pretresali kuću i druge prostorije koje koristi u mjestu Njeguši. To je Pobjedi potvrđeno iz Uprave policije.

– Pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M. K (71) policija je po naredbi Višeg suda u Podgorici izvršila u mjestu Njeguši, opština Cetinje, 10. decembra 2022. godine, a u odnosu na predmet iz nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Podgorici – iznuda u pokušaju, koji predmet je vodio postupajući tužilac iz pomenutog tužilaštva – saopšteno je Pobjedi iz policije.

Prema saznanjima Pobjede, kuću Kadije pretresalo je oko 15 službenika policije iz Budve i Kotora. U jednom trenutku, Kadija je sjeo na krevet, izvadio pištolj i oduzeo sebi život. Nije poznato kako je Kadija došao da oružja iako su mu policajci bili u kući, a u prostorijama je bio i jedan građanin.

Kako su naveli iz policije, pretres su obavili službenici Uprave policije iz više organizacionih jedinica.

– Prilikom vršenja pretresa lice M. K. je izvršilo samoubistvo iz vatrenog oružja. Tom prilikom su prisutni bili policijski službenici i jedan građanin – svjedok pretresa – navode iz policije.

Uviđaj tim povodom su na licu mjesta izvršili dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kao i viši državni tužilac koji je vodio predmet.

– Prilikom pretresa pronađeni su tragovi u vezi sa krivičnim djelom iznuda u pokušaju.

U sklopu aktivnosti koje su preduzete u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela na štetu građanke iz Kotora, na Njegušima je istog dana lišena slobode R. S (68), državljanka Republike Srbije, zbog sumnje da je izvršila pomenuto krivično djelo i ona je juče privedena na dalju nadležnost Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Izvor: pobjeda.me