PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

NAJPOPULARNIJA BOJA ZA 2023. GODINU: Predstavlja živahnost

Foto: Pixabay

Svjetski institut za boje ”Pantone”, proglasio je boju godine za 2023., a riječ je o upečatljivoj nijansi pod nazivom Viva Magenta.

Ova vibrantna boja, koja je miks jarko roze i ljubičaste, pripada porodici crvenih boja. Iz tog razloga, Pantone ju je predstavio kao ”nekonvencionalnu crvenu za nekonvencionalno vrijeme.”

Foto: Instagram screenshot/pantone

-Ona je asertivna, ali nije agresivna, mi to zovemo pesnicom u somotskoj rukavici. Ovo je hrabra i neustrašiva nijansa crvene koja zrači snagom i živahnošću. Toliko je bujna da zapravo promoviše optimizam i radost – opisuje je Lori Presman, potpredsjednica Instituta Pantone.

Podsjetimo, američka kompanija tradicionalno svake godine bira najmoderniju boju u predstojećih 12 mjeseci, a navode da ovogodišnji izbor odražava “buntovnički” duh vremena i obnovljeno interesovanje za kreativno eksperimentisanje nakon pandemije korona virusa.

-Odvažna, duhovita, inkluzivna, Viva Magenta dočekuje sve i svakoga sa istim buntovničkim duhom. Moćna, osnažujuća, ovo je crvena koja podstiče eksperimentisanje i samoizražvanje bez ograničenja, naelektrisana, bez granica – poručuju iz ovog brenda.

Izvor: novosti.magazin.rs